Pileća bela čorba

Hladno vreme zahteva da se na jelovniku nađe okrepljujuća čorba.

15-01-2018

|

13:30

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- crni luk
- pileće meso
- šargarepa
- krompir
- biber, so, 
- kari
- čaša pavlake
- jaje


Priprema: Crni luk sitno iseckajte i stavite da se dinsta. Sitno iseckajte pileće meso, ubacite ga u luk i nastavite s dinstanjem dolivajući vodu po potrebi. Šargarepu i krompir očistite i sitno iseckajte, pa dodajte u meso. Posolite, pobiberite, sdodajte malo karija i nalijte još vode. Kuvajte oko 50 minuta uz povremeno mešanje. U posudi u kojoj ćete servirati čorbu, umutite jedno jaje i pavlaku i dobro sjedinite, pa uz stalno mešanje dodajte kutlaču po kutlaču vruće čorbe. Servirajte sa krutonima.