Pilav sa pečurkama i šargarepom
Ukoliko vam je ponestalo ideja za ručak, odlučite se za pilav koji možete jesti kao zasebno jelo ili u kombinaciji sa mesom.
30-03-2021
|13:21
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- 250 gr pirinča
- 500 gr krupnih šampinjona
- glavica crvenog luka
- 2 srednje šargerepe
- svež paradajz
- šargarepa
- 2 čena belog luka
- suvi začin, ulje, so, biber
- bujon kokošje supe
Priprema: Luk sitno iseckati, šampinjonima izvaditi drške, sitno ih iscekati. Na ulju propržiti luk, šargarepu i drške šampinjona. Paradajz iseckati na kockice, ubaciti u smesu, dodati začine i kratko propržiti. Dodati pirinač i kratko propržiti. Sipati u posudu, šampinjone (kapice) poređati po površini smese i zaliti bujonom. Peći u zagrejanoj rerni na 150 stepeni 40-45 minuta.