Pikantna piletina sa pirinčem

Napravite piletinu na kineski način.

07-07-2016

|

14:29

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- 4 komada pilećih prsa (2 para) isečenih na trake ili kockice
- kašika smeđeg šećera
- 1/4 šolje soja sosa
- 2 kašike meda
- 2 kašičice rendanog đumbira
- 2 kašičice iseckanog belog luka
- 2 kašike ljutog sosa
- so, biber po ukusu

Priprema: Pomešajte šećer, med, soja sos, đumbir, beli luk i ljuti sos. Komade piletine posolite i pobiberite. Ulje zagrejte u velikom tiganju. Na umerenoj temperaturi propržite piletinu dok ne porumeni, oko minut sa svake strane. Prelijte pripremljen sos preko mesa i pustite da blago struji dok se sos ne zgusne, oko 10 minuta. Pripremljeno jelo po želji možete posuti susamom.