Pikantna čorba od bundeve
Ljubitelji pikantnog ukusa obožavaće ovu čorbu.
07-07-2017
|10:06
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- 1 srednja hokaido bundeva
- 4 veće šargarepe
- 1 manji celer
- 1 manja crvena ljuta papričica
- 1 glavica luka
- 4 čena belog luka
- 4 kašike maslinovog ulja
- po ukusu krupne morske soli
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica domaćeg pekmeza od kajsija
- 1 kašičica mlevene paprike
- oko 1 l vode
- 50 g semenki golice
Priprema: Bundevu očistiti od semeniki i iseći na krupnije kocke. Šargarepu i celer oguliti i iseći na sitne kockice. Papričicu očistiti od semena i iseckati. Luk oguliti i iseći na četvrine. Beli luk razdvojiti na čenove i očistiti. Svo pripremljeno povrće pomešati sa maslinovim uljem, krupnom morskom solju, origanom, mlevenom paprikom i pimentom. Staviti u pleh i peći na 200 C oko 30 minuta. Ukoliko je potrebno pred kraj pečenja možete podliti sa malo vode. Kada je povrće dobro pečeno izručite ga u šerpu i izmiksajte ga štapnim mikserom uz dodatak vode i kašičicom domećeg pekmeza od kajsija dok ne dobijete kremastu čorbu željene gustine. Čorbu kuvajte dok ne provri, začinite po ukusu. Semenke golice tostirajte kratko sa maslinovim uljem i morskom solju. Služite ih uz čorbu.