-
Poslednjih 5 pesama
- Delca i Sklekovi - Hajde lagano
- Sergej Ćetković - Ako te nije pronašla ljubav
- Josipa Lisac - Danas sam luda
- Boris Novković - Prodala Me Ti
- Kiki Lesendrić - Noc Kao Iz Sna
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Engleska pita sa jabukama
Naša domaća pita sa jabukama je savršen desert, ali ako volite da eksperimentišete probajte i englesku, starinsku verziju.
Grčka musaka sa šampinjonima
Vrlo interesantna musaka koja će oduševiti sve ljubitelje šampinjona...
-
Zdravlje
Evo šta se dešava u telu tokom šest sati nakon prve jutarnje kafe
Mozak je izuzetno složen sistem, koji se neprestano prilagođava. Što češće konzumirate kafu, u mozgu se stvara veći broj adenozinskih receptora, zbog čega vam s vremenom može biti potrebno više kofeina da biste ostali budni nego kada ste prvi put počeli da je pijete u mlađim danima.
Šest znakova da vam nedostaje kalijum: Evo kako da ga nadoknadite
Kalijum je mineral koji se često zanemaruje, iako ima presudnu ulogu u funkcionisanju tela – od pravilnog rada mišića i srca, do regulacije krvnog pritiska i održavanja ravnoteže tečnosti. Njegov dovoljan unos može imati veći efekat na snižavanje pritiska čak i od smanjenja unosa soli, zbog čega je važno prepoznati signale koje telo šalje kada mu ovog minerala nedostaje.
-
-
Putovanja
Jedan od najpopularnijih evropskih gradova za vikend putovanja uvodi zabranu alkohola
Od srede, 25. juna, Porto je počeo sa primenom zabrane prodaje alkohola za konzumaciju na javnim mestima u večernjim satima – evo šta to znači za noćni život u ovom portugalskom gradu.
Da li je ovo najbolji grad za stanovanje u 2025. godini?
Beč je ponovo dospeo u žižu međunarodne pažnje zahvaljujući izuzetnom kvalitetu života – ali ovog puta sa posebnim naglaskom na stanovanje. Prema najnovijem izdanju prestižnog magazina Monocle, austrijska prestonica proglašena je najboljim gradom na svetu za stanovanje u 2025. godini.
-
Preporučujemo
Koliko je dovoljno? Proverite da li koristite previše deterdženta prilikom pranja u veš mašini
Ako vam se dešava da odeća nakon pranja u veš mašini deluje grubo, kruto ili neprijatno na dodir – iako je naizgled čista i mirišljava – možda niste ni svesni da koristite previše deterdženta. Prekomerna količina praška ili tečnog sredstva ne znači nužno bolje pranje, a često može imati suprotan efekat: vlakna postaju tvrđa, koža iritirana, a mašina se dodatno opterećuje. Vreme je da proverite – možda je manje zapravo više kada je deterdžent u pitanju.
Sunčani dani – idealno vreme za pranje zavesa, ali koliko često bi to trebalo da radimo?
Leto je donelo sunčane i tople dan, što znači da je pravo vreme za pranje zavesa. Ipak, mnogi nisu sigurni koliko često bi trebalo da ih peru. Stručnjaci za čišćenje upozoravaju da prljave zavese mogu zadržavati prašinu, alergene i neprijatne mirise, čineći prostor nezdravim i vizuelno neurednim.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.32 117.14 117.96 CHF 124.52 125.40 126.27 USD 98.69 99.38 100.08
-
Pikantna čorba od bundeve
Ljubitelji pikantnog ukusa obožavaće ovu čorbu.
07-07-2017 | 10:06 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-maksheb
Sastojci:
- 1 srednja hokaido bundeva
- 4 veće šargarepe
- 1 manji celer
- 1 manja crvena ljuta papričica
- 1 glavica luka
- 4 čena belog luka
- 4 kašike maslinovog ulja
- po ukusu krupne morske soli
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica domaćeg pekmeza od kajsija
- 1 kašičica mlevene paprike
- oko 1 l vode
- 50 g semenki golicePriprema: Bundevu očistiti od semeniki i iseći na krupnije kocke. Šargarepu i celer oguliti i iseći na sitne kockice. Papričicu očistiti od semena i iseckati. Luk oguliti i iseći na četvrine. Beli luk razdvojiti na čenove i očistiti. Svo pripremljeno povrće pomešati sa maslinovim uljem, krupnom morskom solju, origanom, mlevenom paprikom i pimentom. Staviti u pleh i peći na 200 C oko 30 minuta. Ukoliko je potrebno pred kraj pečenja možete podliti sa malo vode. Kada je povrće dobro pečeno izručite ga u šerpu i izmiksajte ga štapnim mikserom uz dodatak vode i kašičicom domećeg pekmeza od kajsija dok ne dobijete kremastu čorbu željene gustine. Čorbu kuvajte dok ne provri, začinite po ukusu. Semenke golice tostirajte kratko sa maslinovim uljem i morskom solju. Služite ih uz čorbu.
-
Pročitajte i...
Slana salata sa jagodama
Možda vam na prvi pogled deluje kao neobična kombinacija – jagode u slanoj salati? Ali ako uzmemo u obzir da je sezona jagoda u punom jeku, pravo je vreme da isprobate nešto drugačije.
Meksički čili
Meksički čili odličan je izbor za ručak ili večeru, a možete ga poslužiti uz pirinač, tortilje ili samo uz malo kiselog mleka i svežeg korijandera.
Pasta sa lososom
Ovo je pasta koja će vas oduševiti i probuditi sva vaša čula. Uživajte u ovom jednostavnom obroku uz čašu hladne limunade ili kvalitetnog belog vina...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: