Pica Capricciosa

Napravite picu po originalnom receptu. Naravno, uvek možete dodati sastojke po želji. Osnova je u dobro testu.

14-12-2016

|

14:07

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

za testo:
- 1/2 kvasca
- šolja vode
- šećer i so po kašičica
- brašna toliko da se dobije glatko testo ( oko 400 gr )
- 0,5dl ulja
Ostalo:
- kečap ili pelat
- šunka po želji
- kačkavalj mozzarela ili neki koji se dobro topi i rasteze
- šampinjoni iseceni na listice
- origano za posipanje
- masline po želji
- rukola po želji

Priprema: Testo se priprema tako što se svi sastojci pomešaju, a voda dodaje po potrebi. Preporučuje se da testo odstoji u frizideru makar preko noći ili tokom celog jednog dana. U uljem podmazan pleh testo zatim razvući i na krajevima napraviti malo zadebljanje.
Pelatom premazati testo, posuti rendani kačkavalj, preko njega dodati šunku, pa na listiće seckane pečurke. Picu peci u maksimalno zagrejanoj rerni. Svega nekoliko minuta pred kraj pecenja preko pice posuti ostatak kackavalja koji treba samo da se istopi. Kada je pica ispečena, posuti origano, poređati masline i posuti rukolu.