Pene pasta s svežim povrćem
Pasta uz čašu vina je odličan izbor za ručak.
24-06-2016
|13:25
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 1 srednji luk, iseckan,
- 1 šolja čeri paradajza,
- 1 velika tikvica, iseckana,
- 2 sveža klipa kukuruza ili kesa smrznutog,
- 2 šolje testenine,
- 1/2 šolje mocarela sira,
- 4 kašike putera
Priprema: Rernu zagrejte na 190 stepeni, a pastu skuvajte. Puter istopite na srednjoj temperaturi, a onda nastavite da ga kuvate. Prvo će se napraviti pena, a onda će puter da postane braon. Čim se to desi, sklonite ga sa ringle. U drugoj šerpi, zagrejte maslinovo ulje, pa dodajte paradajz, tikvicu, luk i kukuruz, i kuvajte 10-15 minuta. Kada je povrće skuvano, začinite ga, pa umešajte u njega testeninu, braon puter i polovinu mocarele. Sve stavite u činiju za rernu, pa prekrijte preostalim sirom i zapecite u rerni, jedno 10 minuta.