-
Poslednjih 5 pesama
- Neki To Vole Vruće - Kakva noć
- Colonia - Njeno ime ne zovi u snu
- Flamingosi - Obala
- Sandi Cenov - Malena
- Crvena jabuka - Zovu nas ulice
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Čizkejk za početnike
Recept za čizkejk koji danas predstavljamo verovatno je jedan od najjednostavnijih, ali istovremeno i najukusnijih koje možete da pronađete na internetu.
Domaći sladoled od nektarina
Ako niste imali priliku da probate sladoled od nektarina pravo je pitanje šta čekate? Isprobajte recept koji ne uključuje veštačke arome i verujte nam na reč da će vas ukus ovog fenomenalnog deserta oduševiti.
-
Zdravlje
Moć maline: Letnje voće koje može da učini čuda za vaše zdravlje!
Maline sadrže malo ugljenih hidrata, a bogate su vlaknima, što ih čini odličnim izborom za većinu ljudi. Njihove zdravstvene prednosti su brojne, a kako sezona kratko traje, bila bi šteta ne iskoristiti je.
Šta uzrokuje tamne podočnjake i kako ih ublažiti?
Tamni kolutovi ispod očiju (poznati i kao periorbitalna hiperpigmentacija) mogu se pojaviti iz više razloga - genetike, alergija, umora, dehidratacije i drugih faktora. Mada nisu opasni po zdravlje, mogu uticati na samopouzdanje. Postoje kućni i medicinski tretmani koji mogu pomoći u ublažavanju njihovog izgleda.
-
-
Putovanja
Putovanja zbog koncerata sve su popularnija, a evo koji gradovi prednjače!
Putovanja na koncerte i muzičke festivale – poznata kao gig-tripping – već neko vreme su jedan od izraženijih trendova u turizmu. Predviđa se da će tržište „muzičkog turizma“ do 2030. godine dostići vrednost od gotovo 263 milijarde dolara.
Italija proglašena za „ultimativnu“ destinaciju za solo avanturiste u 2025. godine!
Ako ste planirali solo putovanje u 2025. i tražite destinaciju koja ne nudi samo kulturno obogaćenje već i uzbuđenje i dozu adrenalina, Italija je – prema novom istraživanju – pravo mesto za vas.
-
Preporučujemo
Saveti koji će pomoći da vam paradajz danima ostane svež i sočan
Paradajz zaista može da ostane svež danima, pa čak i nedeljama, ako nije previše mekan i zreo. Međutim, veoma je važno da obratite pažnju na način na koji skladištite paradjz, jer postoji jedno mesto koje nikako nije povoljno.
Zaboravite hemikalije: Očistite celu kuću uz pomoć limuna!
Limunska kiselina poseduje izuzetnu moć čišćenja i pokazala se kao jedno od najučinkovitijih prirodnih sredstava za održavanje higijene doma. Zahvaljujući svojim antibakterijskim i dezinfekcionim svojstvima, idealna je za sve koji žele da izbegnu upotrebu agresivnih hemikalija i opredele se za zdravije, ekološki prihvatljivije alternative.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.40 117.22 118.04 CHF 124.08 124.96 125.83 USD 100.90 101.61 102.32
-
Pečena piletina
Jedno od nezaobilaznih jela na božićnoj trpezi jeste meso. Ukoliko ste prethodnih dana jeli svinjetinu, sada se odlučite se za piletinu.
05-01-2016 | 13:13 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto- Subbotina Anna
Sastojci:
- pileći bataci (8kom) ili ceo pile
- krompir800g
- supena kašika soli
- supena kašika vegete
- malo bibera
- ljuta paprika po želji
- malo karija
- 2 kafene kašike ulja
Pripema: Piletina sa krompirom iz rerne se priprema na sledeći način: pileće batake (ili celo pile ili batake sa karabatacima zavisi šta od piletine volite) operite i osušite kuhinjskim ubrusom zatim ih začinite sa soli, biberom, ljutom paprikom i karijem po ukusu. Dobro utrljajte začine u piletinu i ostavite da se kratko marinira dak pripremite krompir. Krompir oljuštite, operite i isecite na krupnije komade, a zatim ga začinite sa vegetom. U dublju tepsiju ili vatrostanu činiju naspite malo ulja pa stavite pripremljen krompir i preko njega složite začinjenu piletinu, zatim naspite 2dl hladne vode i tepsiju dobro prekrite alu folijom. Pripremljenu piletinu sa krompirom stavite u rernu zagrejanu na 220 stepeni i pecite piletinu sat vremena. Kad se piletina sa krompirom pekla u rerni sat vremena izvadite je pažljivo skinite foliju (vodite računa da se ne opečete na vrelu paru) i vratite piletinu u rernu koju ste pojačali na 250 stepeni još 20 minuta da se peče, posle deset minuta okrenite piletinu i zapecite je i sa druge strane da dobijete lepu hrskavu kožicu. Gotovu piletinu sa krompirom poslužite toplu sa sezonskom salatom. -
Pročitajte i...
Slana salata sa jagodama
Možda vam na prvi pogled deluje kao neobična kombinacija – jagode u slanoj salati? Ali ako uzmemo u obzir da je sezona jagoda u punom jeku, pravo je vreme da isprobate nešto drugačije.
Piletina sa grilovanim povrćem
Kada vam treba brz, zdrav i ukusan obrok koji ne zahteva puno vremena ni sastojaka, piletina sa grilovanim povrćem je odličan izbor.
Meksički čili
Meksički čili odličan je izbor za ručak ili večeru, a možete ga poslužiti uz pirinač, tortilje ili samo uz malo kiselog mleka i svežeg korijandera.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: