-
Poslednjih 5 pesama
- Tap 011 - Sto dana u mesecu
- Zana - Jabuke i vino
- Neverne Bebe I Neno Belan - Zajedno
- Gibonni - Ovo mi je skola
- Idoli - Dok dobuje kisa
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRižoto sa belim lukom
Ovo je izuzetno jednostavan, ali i neverovatno ukusan recept za kremasti rižoto s maslinovim uljem i belim lukom…
Recept za slanu rozen tortuPredstavljamo vam proveren recept za ubedljivo najtraženiji slani kolač na internetu.
-
ZdravljeZdrave namirnice koje mogu da ublaže bol
Možda niste znali, ali postoje namirnice koje mogu da ublaže različite vrste bolova. Iako nekad ne možemo da ne posegnemo za standardnim lekovima koji deluju na receptore za bol, postoje i situacije kada zaista možemo da koristimo alternativne varijante.
Vredni saveti za poboljšanje zdravlja srcaNajvažnija promena životnog stila koju možete da sprovedete jeste prestanak pušenja. Ipak, imajte na umu da postoje i druge stvari koje mogu da pomognu da vaše srce ostane zdravo.
-
PutovanjaTurističke atrakcije sa nazivima koje je nemoguće izgovoriti
Nazivi mesta širom sveta često predstavljaju jezičke barijere za posetioce, posebno kada su složeni i dugački. Neka od ovih mesta svakako su vredna posete, ali njihova imena izazivaju glavobolju čak i pri pokušaju da ih napišete na razglednici. A zamislite da se izgubite i morate da tražite put! Ovo su neka od najdužih i najtežih za izgovor … Ujedno nemogućnost izgovor je i razlog zašto ove atrakcije privlače turiste.
Četiri evropske destinacije koje je najbolje posetiti u zimskom perioduNajveći broj ljudi bira proleće i ranu jesen za putovanja, posebno kada je reč o Evropi... Međutim, neke destinacije mogu mnogo više da ponude ako se za njih odlučite u zimskom periodu.
-
PreporučujemoRešite se neugodnih mirisa sa daske za sečenje – lako i brzo!
Pre nego što odlučite da bacite dasku za sečenje zbog neprijatnog mirisa belog luka ili neke druge namirnice, pokušajte da ga uklonite pomoću sode bikarbone i sirćeta.
Sedam namirnica koje ne treba da stavljate u frižiderDanas svi imamo frižider kod kuće, ali to ne znači da treba sve namirnice da skladištimo u njemu. Naprotiv, postoje namirnice kojima nikako mesto nije u frižideru.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.14 116.96 117.77 CHF 124.89 125.77 126.65 USD 110.34 111.12 111.90
-
Pečena piletina
Jedno od nezaobilaznih jela na božićnoj trpezi jeste meso. Ukoliko ste prethodnih dana jeli svinjetinu, sada se odlučite se za piletinu.
05-01-2016 | 13:13 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto- Subbotina Anna
Sastojci:
- pileći bataci (8kom) ili ceo pile
- krompir800g
- supena kašika soli
- supena kašika vegete
- malo bibera
- ljuta paprika po želji
- malo karija
- 2 kafene kašike ulja
Pripema: Piletina sa krompirom iz rerne se priprema na sledeći način: pileće batake (ili celo pile ili batake sa karabatacima zavisi šta od piletine volite) operite i osušite kuhinjskim ubrusom zatim ih začinite sa soli, biberom, ljutom paprikom i karijem po ukusu. Dobro utrljajte začine u piletinu i ostavite da se kratko marinira dak pripremite krompir. Krompir oljuštite, operite i isecite na krupnije komade, a zatim ga začinite sa vegetom. U dublju tepsiju ili vatrostanu činiju naspite malo ulja pa stavite pripremljen krompir i preko njega složite začinjenu piletinu, zatim naspite 2dl hladne vode i tepsiju dobro prekrite alu folijom. Pripremljenu piletinu sa krompirom stavite u rernu zagrejanu na 220 stepeni i pecite piletinu sat vremena. Kad se piletina sa krompirom pekla u rerni sat vremena izvadite je pažljivo skinite foliju (vodite računa da se ne opečete na vrelu paru) i vratite piletinu u rernu koju ste pojačali na 250 stepeni još 20 minuta da se peče, posle deset minuta okrenite piletinu i zapecite je i sa druge strane da dobijete lepu hrskavu kožicu. Gotovu piletinu sa krompirom poslužite toplu sa sezonskom salatom. -
Pročitajte i...Recept za slanu rozen tortu
Predstavljamo vam proveren recept za ubedljivo najtraženiji slani kolač na internetu.
Starinska pita sa prazilukomPita sa prazilikom možda vam ne deluje kao sjajna ideja ako je još uvek niste probali. Ako se ipak odlučite da isprobate ovaj recept možda se prijatno iznenadite.
Cepkano svinjsko meso!Ako imate najavljene goste i nemate ideju šta biste pripremili za ručak ili večeru cepkano meso je uvek dobra ideja. Istina je da se sprema prilično dugo, ali ovaj trud se na kraju zaista i isplati.
Fenomenalan potaž od celera!Sprema se brzo i jednostavno, a gotovo da ne postoji ništa što tako brzo može da vam povrati snagu i okrepi vas bolje od ukusnog potaža ili čorbe. Uzimajući u obzir da je celer izuzetno zdrav, a i da nam uskoro stiže sezona prehlada ovo je recept koji definitivno vredi da se zapiše ili zapamti.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: