Pasta sa paradajzom, rikota sirom i rukolom

Ljubitelje paste oduševiće ova kombinacija sastojaka.

11-02-2016

|

12:57

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- 375g skuvane i oceđene paste
- 2 ½ kašike maslinovog ulja
- 125g seckane slanine
- 4 sitno seckana mlada luka
- 3 velika paradajza, sitno seckana
- 200g rikota sira
- ¼ čaše svežeg bosiljka
- sveža rukola
- malo hrskavog hleba, za serviranje

Priprema: Skuvajte pastu u velikom loncu, u ključaloj, posoljenoj vodi, u skladu sa uputstvima na pakovanju. Procedite i prebacite u tiganj. U međuvremenu, zagrejte 2 kašike maslinovog ulja u tiganju i dodajte slanininu. Dinstajte 3-4 minuta, dok slanina ne porumeni. Dodajte luk i dinstajte još oko 1 minut, da i luk omekša. Dodajte sos, paradajz i rikotu zajedno sa preostalim uljem pasti. Mešajte na blagoj temperaturi da se sve sjedini. Posolite i dodajte bibera po ukusu. Pospite bosiljkom i rukolom poslužite uz hrskav hleb.