Paradajz čorba sa testeninom

Konzumiranje čorbica preporučuje se barem jednom dnevno, pa ukoliko želite da unesete manje promene u vaš jelovnik, umesto supe, napravite paradajz čorbe.

22-05-2017

|

14:55

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- 1 glavica crnog luka
- 1 krompir
- 2 šargarepe
- 1 manja tikvica
- 100 g mladog graška ili boranije
- 50 g kukuruza šećerca
- 5 dl paradajz soka
- 1 l supe od povrća
- 70 g testenine po izboru
- so, biber

Priprema: Crni luk i tikvicu očistiti i iseći na kockice. Šargarepu oguliti i iseći na kolutove a krompir na krupnije kocke. Na malo ulja propržiti pančetu i crni luk pa dodati šargarepu u grašak te pržiti neprekidno mešajući dok napola ne omekšaju. Sipati sok od paradajza i supu od povrća pa nastaviti kuvanje dok ne proključa. Ubaciti kukuruz šećerac, krompir i tikvicu, dodati začine po ukusu i nastaviti kuvanje dok sastojci ne omekšaju. Pred kraj kuvanja ubaciti testeninu pa kuvati još desetak minuta. Servirati dok je vruće.