Paelja sa morskim plodovima
Napravite ovo ukusno jelo koje nam dolazi pravo iz španske kuhinje.
25-05-2016
|13:14
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- 100 g očišćenih repova rakova
- 100 g očišćenih dagnji
- 100 g očišćenih lignji
- 100 g boranije
- 200 g pirinča
- 1 paprika
- 100 g crnog luka
- 200 g paradajz pelata
- 100 g kuvanog crvenog pasulja
- 2 kašike maslinovog ulja
- 4 čena belog luka
- šafran, biber i so
Priprema: Povrće očistiti i oprati. Propržiti sitno iseckan crni luk, papriku, beli luk i pelat. Sipati malo vode i kuvati nekoliko minuta. U sos dodati repove rakova, školjke i lignje. Promešati i dodati isečenu boraniju, pasulj i u malo vode razmućen šafran
Na kraju dodati pirinač i uz stalno mešanje i dolivanje vode kuvati dok se pirinač sasvim ne skuva. Pred kraj kuvanja jelo začiniti.