-
Poslednjih 5 pesama
- Djavoli - Stojim na kantunu
- Tony Cetinski - Jednom u zivotu
- Idoli - Devojko mala
- Galija - Trube
- Parni Valjak - Ugasi me
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Krem čorba od kukuruza
Ne baš popularna čorba, može lako da postane zvezda vaše trpeze, ako ranije niste imali priliku da je probate...
Piletina u sosu od pečuraka
Mnogo je onih koji vole ovu kombinaciju ukusa, ali često zaboravimo da pripremimo ovo jelo. Sledeći put kad vam ponestane ideja setite se ovog sjajnog i proverenog recepta.
-
Zdravlje
Letnja iscrpljenost zaista postoji, a evo kako da povratite energiju prema savetima lekara!
Osećate se umorno i bezvoljno? Niste jedini, jer istina je da visoke temperature zaista mogu da vas iscrpe. Taj osećaj ima i ime: letnja iscrpljenost. Prema rečima dr Roberta Klaflina, lekara opšte prakse i sportske medicine iz Arizone, uzrok ove pojave je kombinacija fizioloških reakcija i životnih navika.
Zašto je važno da negujemo prijateljstva i kada napunimo 50 godina?
Usamljenost nije samo stanje uma – ona može biti pitanje života i smrti. Barem tako tvrdi nova studija Harvarda.
-
-
Putovanja
Najpotcenjenija ostrva Evrope: Nova lista otkriva skrivena blaga
Meki pesak, tirkizno more i gotovo bez turista? Zvuči savršeno. Planiranje odmora na ostrvu može da bude izazov kada svi hrle na ista, preterano posećena mesta. Rezultat su viši troškovi putovanja, gužve i dugi redovi, a onda san o mirnoj izolaciji polako nestaje.Ipak, ponekad je lepo makar na kratko živeti u iluziji da imate svoje malo ostrvsko utočište.
Vintgar klisura: Neka vas lepote Slovenije očaraju ovog leta
Najlepše je kada leto, lepo vreme i dane odmora možemo maksimalno da iskoristimo. To znači da ne treba da svedemo svoje putovanje samo na klasično letovanje i boravak na plaži. Ako nam uslovi dozvoljavaju, idealno bi bilo da posetimo i neku interesantnu destinaciju. Jedna takva destinacija, koja nam je blizu, je prelepi Vintgar u Sloveniji.
-
Preporučujemo
Koliko dugo sveža piletina može da stoji u frižideru?
Piletina je jedna od najzastupljenijih namirnica u domaćinstvima, hranljiva je, zdrava i laka za pripremu. Ipak, zbog rizika od bakterijske kontaminacije, važno je čuvati ga na odgovarajući način.
Na kojoj temperaturi bi trebalo da peremo donji veš da bismo izbegli nakupljanje bakterija?
Donji veš koji se pere na temperaturama nižim od 60 stepeni može biti prepun bakterija, naročito na delovima koji dolaze u direktan kontakt s intimnim delovima tela. Stručnjaci objašnjavaju kako pravilno održavati higijenu ove vrste veša.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 118.00 CHF 123.66 124.53 125.41 USD 99.76 100.47 101.17
-
Ovo niste znali: Kakva šolja, takva kafa
Kakvu kafu preferirate – gorku ili slatku, jaču ili blažu, s mlekom ili bez njega?
27-10-2015 | 12:50 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto/Alina Khalchenko
Istraživanja ukazuju da na ukus našeg omiljenog jutarnjeg napitka utiče izbor šoljice iz kojeg pijuckate aromatičnu tečnost!
Ljubitelje gorke kafe trebali bi svoju omiljenu tečnost ispijati iz bele šoljice, a oni koji vole nežniji i slađi ukus - iz prozirne šoljice. Do ovih je rezultata došla studija objavljena u magazinu "Flavour", koja je sprovedena među ljubiteljima kafe.
Ispitanicima je ponuđena kafa u belim, prozirnim i plavim šoljicama, koji su potom zamoljeni da komenttarišu njen ukus. Iako je u svim šoljicama bila ista kafa, ispitanici su onu u beloj šoljici ocenili jačom i gorčom, a tečnost u prozirnoj slabijom i nežnijom.
Sprovoditelji studije otkrili su da boje igraju veliku ulogu na našu percepciju ukusa. Smeđa tečnost u beloj šoljici kontrast je koji mozgu šalje poruku da će popiti nešto jako i gorko. Prozirna šoljica, pak, vizualno ublažava tu percepciju.
Plavu šoljicu istraživači su nazvali komplementarnom bojom za kafu, jer ista pojačava dojam jačine kafe, iako obećava slatku tečnost.
Istraživače ovi rezultati ne čude, jer su ranije sprovedene slične studije s desertima. Pokazalo se, naime, da su voćni kolači slađi ako ih poslužite na belom umesto na crnom tanjiru...
-
Pročitajte i...
Meksiko oborio rekord u pravljenju najveće tortilje-sendviča!
I ove godine Meksiko je po petnaesti put zaredom oborio latinoamerički rekord u pravljenju najdužeg sendviča.
Šta stvara divovske talase? Naučnici otkrivaju obrazac
januara 1995. godine zid vode visok oko 25 metara udario je u platformu Draupner u Severnom moru, ostavljajući prvi pouzdani zapis o tzv. “rogue wave” talasu na otvorenom moru. Taj događaj pokrenuo je intenzivna naučna istraživanja kako bi se shvatilo kako ovakvi retki giganti mogu nastati bez kršenja zakona fizike.
Danas obeležavamo SVETSKI DAN MAČAKA!
Međunarodni dan mačaka predstavlja oblik priznanja i poštovanja jednog od najstarijih i najomiljenijih kućnih ljubimaca čovečanstva – mačke!
Nakon prve jutarnje kafe ove promene se dešavaju u telu u narednih šest sati
Mozak je složen i zamršen sistem. Što više kafe pijete, formira se više adenozinskih receptora, što znači da ćete možda morati da popijete više kafe da biste ostali budni sada nego kada ste prvi put počeli da je pijete u mladosti.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: