Osvežavajuća baklava: Via del Gusto

Ukoliko volite baklave, ali žudite za novim osvežavajućim ukusima vaše omiljene poslastice, mi imamo pravi recept za vas...

12-08-2016

|

12:20

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

-200 g tankih kora
- 120 g oraha
- 60 g "Plazma" keksa 
- 60 g suvog grožđa
- 30 g šećera
- 3 dl vode
- 5 g cimeta
- kugla straćatele
- kriška ananasa

Priprema: Pomešajte orahe, "Plazma" keks i suvo grožđe i napravite od toga fil. Slažite po tri kore, pa preko njih mažite napravljeno fil. Kore isecite po dužini i motajte ih u trouglove, sve dok ne umotate baklavu do kraja. Stavite ih u rernu i pecite maksimalno 20-ak minuta.
Dok se baklave peku, napravite fil od šećera, vode i limunovog soka. Dobijenim filom prelijte ispečenu baklavu. Poslužite uz kuglu straćatele i krišku svežeg ananasa.