Osvežavajuća baklava: Via del Gusto
Ukoliko volite baklave, ali žudite za novim osvežavajućim ukusima vaše omiljene poslastice, mi imamo pravi recept za vas...
12-08-2016
|12:20
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
-200 g tankih kora
- 120 g oraha
- 60 g "Plazma" keksa
- 60 g suvog grožđa
- 30 g šećera
- 3 dl vode
- 5 g cimeta
- kugla straćatele
- kriška ananasa
Priprema: Pomešajte orahe, "Plazma" keks i suvo grožđe i napravite od toga fil. Slažite po tri kore, pa preko njih mažite napravljeno fil. Kore isecite po dužini i motajte ih u trouglove, sve dok ne umotate baklavu do kraja. Stavite ih u rernu i pecite maksimalno 20-ak minuta.
Dok se baklave peku, napravite fil od šećera, vode i limunovog soka. Dobijenim filom prelijte ispečenu baklavu. Poslužite uz kuglu straćatele i krišku svežeg ananasa.