-
Poslednjih 5 pesama
- Plavi orkestar - Ljubi se istok i zapad
- Zdravko Čolić - Madjarica
- Zdravko Čolić - Na ovaj dan
- Bajaga - Od sumraka do svitanja
- Bajaga - Badem i so
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Domaći sladoled od nektarina
Ako niste imali priliku da probate sladoled od nektarina pravo je pitanje šta čekate? Isprobajte recept koji ne uključuje veštačke arome i verujte nam na reč da će vas ukus ovog fenomenalnog deserta oduševiti.
Kokos rolat
Ako ste ljubitelj kokosa, obavezno obradujte sebe ovim fenomenalnim desertom. Poslužite ga uz kafu ili hladnu limunadu za još bolji ugođaj.
-
Zdravlje
Šta uzrokuje tamne podočnjake i kako ih ublažiti?
Tamni kolutovi ispod očiju (poznati i kao periorbitalna hiperpigmentacija) mogu se pojaviti iz više razloga - genetike, alergija, umora, dehidratacije i drugih faktora. Mada nisu opasni po zdravlje, mogu uticati na samopouzdanje. Postoje kućni i medicinski tretmani koji mogu pomoći u ublažavanju njihovog izgleda.
Ubrzajte metabolizam i dovedite liniju do savršenstva!
Postoji nekoliko jednostavnih i efikasnih načina da podržite svoj metabolizam, od kojih mnogi uključuju jednostavne promene u vašoj ishrani i načinu života.
-
-
Putovanja
Italija proglašena za „ultimativnu“ destinaciju za solo avanturiste u 2025. godine!
Ako ste planirali solo putovanje u 2025. i tražite destinaciju koja ne nudi samo kulturno obogaćenje već i uzbuđenje i dozu adrenalina, Italija je – prema novom istraživanju – pravo mesto za vas.
Lisabon je zvanično dom najboljeg luksuznog hotela na svetu!
TripAdvisor je objavio dobitnike nagrada Travellers’ Choice, otkrivši listu najboljih hotela na svetu – a titula apsolutnog pobednika pripala je jednom portugalskom dragulju.
-
Preporučujemo
Zaboravite hemikalije: Očistite celu kuću uz pomoć limuna!
Limunska kiselina poseduje izuzetnu moć čišćenja i pokazala se kao jedno od najučinkovitijih prirodnih sredstava za održavanje higijene doma. Zahvaljujući svojim antibakterijskim i dezinfekcionim svojstvima, idealna je za sve koji žele da izbegnu upotrebu agresivnih hemikalija i opredele se za zdravije, ekološki prihvatljivije alternative.
Savet dizajnera: Kombinacije boja koje donose luksuzni izgled prostora
Dizajneri enterijera otkrili su za Homes & Gardens da postoje izvesne kombinacije boja koje da prostoru daju luksuzan izgled.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.39 117.22 118.04 CHF 124.69 125.57 126.44 USD 100.98 101.70 102.41
-
Oreo kolač
Ukusan desert kome niko neće odoleti, posebno ljubitelji Oreo keksa...
24-10-2014 | 14:40 | Autor/Izvor: Naxi media-Coolinarka
Foto: Rob Hainer/Bigstockphoto
Sastojci:
Podloga
- 200 g oreo keksa (usitnjeni)
- 50g krem sira (sirni namaz)
- kašičica rendane korice limuna
CREAMY cream
- 1 žumance
- 2 belanca
- 4 dl mleka
- 2 dl sok ananasa iz kompota
- 2 kašike kokosovog brašna (vrhom pune)
- 2 kašičice brašna
- 2 kašike gustina (vrhom pune)
- 50 g (+/-) šećera
- 1 vrečica (10 g) vanilin šećera/ ili aroma
- 1 kašika ruma
- 4 koluta ananasa
Cheese cream
- 250 ml biljne pavlake za šlag
- 1 dl jogurta
- 150g krem sira (sirni namaz)
- 3 kašike kokosovog bašna (vrhom pune)
- 150 ml sok ananasa iz kompota
- 3 koluta ananasa iz kompota
- 50 g (+/-) šećera
- kašičica rendane kore limuna
- 1 vrečica šlagfiks/kremfiks
- 1 vrečica mlevenog želatina
Priprema: Mlevenom keksu dodati sirni namaz i limunovu koricu, sjedinit i utisnit u kalup za tortu (26 cm) kojeg ste pre stavljanja obruča prekrili pek papirom tako da viri sa svih strana. Dakle, pek papir viri ispod obruča torte, prekriveno je samo dno.
Staviti kalup u rernu na 160 stepeni, 10 minuta.
Fil 1: U lonac na vatri stavljati redom, prvo mokre pa suve sastojke, (izostaviti samo belanca, njih čuvamo u frižideru) i između svakog dodavanja malo promiksati.
Dok se zagrevaju povremeno promešamo, a kad primetimo da zgušnjava na dnu posude mutimo temeljnije (srednje brzo) sve dok ne provri.
Kad počne da ključa laganije mešamo 10 minuta pa sklonimo s vatre. Gustoća mora biti otprilike ko od tek skuvanog pudinga. Ako primetite da je preretka smesa dodajte još malo gustina (1 kašiku maksimum) ili kombinaciju s kokosovim brašnom, pa promiksajte na vatri. Ako vam se pak čini pregusta krema, dodajte maksimalno 1 dl mleka ili soka, miksajući.
Istući belanca u čvrsti sneg i laaagano ga umešati metlicom, (ne umiksati) u toplu smesu. Takav fil odmah izliti u kalup sa keks podlogom i po tome rasporedit naseckani ananas (naseckajte ga što više da ne bi komadi smetali pri rezanju ali nemojte ga samleti u pire!)- komadiće lagano utisnite u fil.
Ostavite da se ohladi.
FIL 2: Želatin s 5 kašika soka od ananasa pripremiti po uputstvu na vrećici. 250 ml pavlake izmiksati u šlag s kremfiksom (njega dodajemo na pola miksanja).
U drugu posudu stavite kolutove ananasa i potpuno ih usitnite zajedno sa krem sirom, jogurtom, ostatkom soka od ananasa, kokosovim brašnom, limunovom koricom i šećerom.
Takvu smesu fino sjedinimo s umućenom pavlakom pa dodajemo vruć želatin (koji prethodno otopimo na laganoj vatri (ne sme da provri!!!)). Miksamo kratko na laganoj do srednjoj brzini.
Fil 1 se već ohladio u kalupu pa ga lagano zagrebemo po površini i na njega stavimo FIl 2. Hladimo u frižideru, da se stegne. Minimalno 5 sati, najbolje preko noći. (Izvor: Coolinarka) -
Pročitajte i...
Domaći sladoled od nektarina
Ako niste imali priliku da probate sladoled od nektarina pravo je pitanje šta čekate? Isprobajte recept koji ne uključuje veštačke arome i verujte nam na reč da će vas ukus ovog fenomenalnog deserta oduševiti.
Kokos rolat
Ako ste ljubitelj kokosa, obavezno obradujte sebe ovim fenomenalnim desertom. Poslužite ga uz kafu ili hladnu limunadu za još bolji ugođaj.
Kineski prženi kupus
Chao Baicai je jednostavno jelo koje je idealno za tople dane koji su već tu. Pored toga što se brzo priprema, pa nećete provesti previše vremena pored šporeta, imajte na umu da je ovo jelo lagano i savršeno za obrok koji neće opteretiti organizam.
Pita sa višnjama
Na pijaci možemo već da pronađemo sveže višnje, a one su zapravo najbolje za pripremu tradicionalne poslastice koju svi obožavamo...