Nutela torta

Za ovaj recept dovoljno je reći - Prijatno!

17-01-2017

|

10:01

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:


Za koru:
- 250 g mlevenog plazma keksa
- 100 ml soka od kajsije, breskve ili neki multivitamin
- 40 g putera
- 30 g čokolade u prahu
Za fil:
- 150 g nutele
- 250 g krem sira
- 50 g šećera
- 0,5 l slatke pavlake
Za preliv:
- 150 ml slatke pavlake
- 150 g čokolade noisette


Priprema: Pomešati čokoladu u prahu, plazma mleveni keks i otopljeni puter. Puter prethodno otopiti na umerenoj vatri. Ishod toga treba da bude masa čvrsta, koja se ne mrvi. Kada dobijemo željenu gustinu, koru stavimo u kalup za torte veličine 26 cm, a zatim je ostaviti malo u frižideru da sačeka fil. Za fil prvo zagrejati nutelu, tako što ćemo je staviti u posudu u kojoj se nalazi vruća voda. Zatim umutiti krem sir i šećer, fino kremasto, mikserom i onda tu dobijenu smesu podeliti na dva jednaka dela. Slatku pavlaku umutiti mikserom i pola umućene pavlake dodati jednom delu smese sa krem sirom. Drugom delu smese sa krem sirom dodati otopljenu nutelu i zatim sve dobro izmešati, kako bi se nutela lepo sjedinila sa ostalim sastojcima. Izvaditi koru, koja se za sve ovo vreme dovoljno stegla, i na nju namažati beli deo fila, a zatim čokoladni.

Za preliv otopiti čokoladu i slatku pavlaku.