Nugat mus
Za ljubitelje spoja lešnika i čokolade.
20-12-2017
|15:50
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- 250 ml slatke pavlake
- 200 g čokolade
- 4 jaja
- 2 kašike šećera u prahu
- 100 g pečenih lešnika
Priprema: Otopiti čokoladu na pari. Ubaciti jedno po jedno žumance i mešati da se smesa ne ujednači. Slatku pavlaku umutiti u ne previše gust šlag. Belanca izmutiti sa šećerom u prahu i prstohvatom soli. Slatku pavlaku dodati čokoladi, ujednačiti, a potom stavljati kašiku po kašiku snega od belanaca. Spatulom dobro izmešati da se ujednači smesa. U čašu za služenje staviti sloj grubo seckanih lešnika, mus od čokolade, ponovo lešnike i završiti musom. Ostaviti na dva sata u frižideru. Pre služenja mus posuti sa još malo seckanih lešnika.