Novogodišnji medenjaci
Obradujte ukućane neodoljivim medenjacima.
21-12-2015
|13:48
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- 165 gr meda,
- 60 gr šećera u prahu,
- 250 gr margerina ili putera,
- 1 jaje,
- 1 prašak za pecivo
- 550 gr brašna
- po želji cimet
Glazura:
- 1 belance
- 250 gr šećera
Priprema: Medu dodati šećer i mešati da se šećer sjedinini, otopi, pa dodati omekšali margarin pa opet mešati. Dodati jaje i opet mešati, pa pola mere brašna, cimet i opet mešati, pa prašak za pecivo iskoro svo brasno od 550 gr.
Kada umesite, umotajte u foliju i stavite u frižider na sat vremena. Peći na 180 stepeni dok rubovi ne počnu da rumene, treba da ostanu svetli.
Glazura – Belance pomešati sa 200 gr šećera, podeliti smesu, na nekoliko činijica i dodati boje pa umutiti. Sipati u kese za zamrzivač pa odseći vrhove 2mm. Savet: Kada želite da obojite ceo medenjak uradite ivice prvo, polako i pažljivo pa sa čačkalicom ili nečim sličnim kao na slici razvucite smesu po celom medenjaku, nakon toga protresite medenjak levo desno da bi se ta masa odgore izjednačila svuda, pa stavite u frižider da se stegne i onda odgore ga šarajte da vam se boje ne bi topile jedna u drugu.