Novogodišnje pečenje
Novogodišnja proslava pravi je trenutak da pripremite ukusno pečenje.
27-12-2017
|12:16
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- 4-5 kg presetine
- 300 g svinjske masti
- 1 kašika supena biljnog začina - Kotanyi
- 1 kašika supena soli
- 3 dcl vode
- 2 dcl piva
- malo biljne soli sa biberom
- malo začina italijanska mešavina
- malo beli luk u granulama
- malo bosiljka
- malo mente
- malo mirođije
Priprema: Kožicu zasecati uzduž i popreko do kosti.Dobro utrljati deo smeše začina. Okrenuti meso i zaseći izmedju rebara, na svako drugo rebro i isto utrljati ostatak začina. Tako pripremljeno uviti u alu-foliju i najlon i ostaviti da odstoji minimum 2 sata. Zagrejati pećnicu na 180 stepeni i staviti meso okrenuto na kožicu da se peče – Posle 10 minuta smanjiti temperaturu na 160 stepeni i peći 20 minuta. Prevrnuti meso, preliti sa malo vode i piva i peći 25 minuta. Posle 25 minuta ponovo preliti sa masnoćom u kojoj se peče i još malo podliti vodom. Nakon 15 minuta izvaditi iz rerne i prevrnuti da se ispeče deo kod rebara. Peći još 15 minuta i izvaditi iz rerne. Sačekati da se ohladi, seći i servirati uz krompir i salatu.