-
Poslednjih 5 pesama
- Azra - Mokre Ulice
- Haustor - Moja prva ljubav
- Magnifico - Samo Malo
- Boris Novković - Dok svira radio
- Tony Cetinski - Pisi Propalo
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Gulaš sa paprikama i mesom
Pravi gurmani nikako neće moći da odole ovom savršenom, aromatičnom jelu.
Kokos kuglice sa malinama
Recept je toliko jednostavan, pa ove kuglice uvek možete pripremati sa decom i prijateljima...
-
Zdravlje
Ultra-prerađena hrana može da sabotira mršavljenje, čak i kada se zdravo hranite!
Ultra-prerađena hrana (UPF) već ima lošu reputaciju, a nova studija pokazuje da čak i njene „zdravije“ varijante mogu ozbiljno narušiti napore u mršavljenju.
Dijetetičari tvrde da je ovo najbolje voće za zdravlje creva
Iako papaja nije među najpopularnijim voćkama u našoj zemlji, može se pronaći u bolje snabdevenim marketima i zaista vredi uvrstiti je u ishranu, posebno ako vodite računa o zdravlju creva. Zdravlje organa za varenje danas je jedna od najvažnijih tema u oblasti ishrane, i to s razlogom: ono utiče na mnoge aspekte opšteg zdravlja, od varenja, preko imuniteta, do raspoloženja. Zato nutricionisti sve češće ističu značaj konzumiranja voća, koje obiluje vlaknima, enzimima i korisnim mikronutrijentima.
-
-
Putovanja
Nepal omogućio besplatan uspon na skoro 100 planina, a evo i zašto
Planinarenje po Himalajima jeste ozbiljan hobi i ujedno ozbiljan trošak, ali vlada Nepala je nedavno saopštila uzbudljivu vest: naredne dve godine čak 97 planina biće dostupne za besplatan uspon. Prava planinarska prilika!
Pet najboljih gradova za digitalne nomade u 2025. godini
Život digitalnog nomada može biti izuzetno ispunjavajući, naravno, ako se pravilno organizuje. Prava i etička opcija smeštaja, fleksibilni radni prostori, prilika da se izgradi nova zajednica i sloboda da se svet istražuje sopstvenim tempom i sve to čini ovaj stil života sve privlačnijim.
-
Preporučujemo
Koliko često bi zapravo trebalo da peremo kuhinjske krpe?
Kuhinjske krpe se ne koriste samo za sudove – često njima brišemo ruke, radne površine, pa čak i ostatke hrane. Nakon toga ih obično zgužvamo i ostavimo da vise preko stolice, radijatora ili na nekom uglu radne ploče. Ali koliko često ih zaista operemo?
Koliko dugo možemo da čuvamo jaja u frižideru?
Jaja su sigurno jedna od najvažnijih namirnica u ljudskoh ishrani. Ako niste vegan i nemate određene zdravstvene tegobe, verovatno uvek imate jaja u frižideru, čak i kada vam sve drugo nestane...
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 123.60 124.47 125.34 USD 99.74 100.44 101.14
-
Novi trend – sirova hrana
Većina ljudi pri pomisli na sirovu hranu pred očima ima štapiće povrća i salatu. Međutim, kreativna i ukusna jela možete napraviti i bez pomoći šporeta.
01-09-2017 | 11:09 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto- monticello
Sirova hrana (engl. row food) doživljava veliki bum na tržištu alternativne ishrane. Iako mnogi još misle da je izbor jela poprilično ograničen i da se svodi isključivo na grickanje voća i povrća, popularizacija ovog prehrambenog trenda dovela je do toga da broj onih koji prihvataju ovakvu ishranu raste rapidnom brzinom. Madona i Demi Mur se, na primer, isključivo hrane na ovaj način.
U sirovu hranu spadaju sve sirove biljne i životinjske namirnice. Dakle, ne smete ih prerađivati, nego ih jedete u prirodnom obliku (povrće, voće, sveže mleko). Međutim, tu spadaju i namirnice koje se pre konzumiranja ne obrađuju termički (hladno dimljena riba, hladno vrcani med ili hladno ceđena ulja).
Najvažniji princip: ništa ne smete da grejete iznad 42 stepena. Razlog tome je što konzumenti sirove hrane smatraju da se grejanjem uništavaju važni sastojci, enzimi i vitamini. Osim toga, sirova hrana sadrži mnogo antioksidanasa koji usporavaju proces starenja. Dopušteno je i sušenje u posebnim aparatima, pa se suvo voće i drugi sušeni proizvodi nalaze na menijima sirove hrane, piše "24 sata".
Osim salata i jela od povrća, od sirovih namirnica možete napraviti brojna jela koja su primamljiva očima i nepcu – na primer, hladne supe i smutiji, tatar-biftek, kao i neke pečurke. Na primer, „testo“ za picu sastoji se onda od celera, peršuna, semenki sočiva i sušenog paradajza.
Dakle, od sirovih sastojaka možete pripremiti razna maštovita i zdrava jela! -
Pročitajte i...
Salata sa junetinom i cveklom
Lagano, zdravo i ukusno, ova salata kombinuje svežinu, pun ukus junetine i blagu slatkoću cvekle u jednom izbalansiranom jelu.
Solyanka: Tradicionalna ruska čorba
Solyanka ima specifičan ukus, pa ako volite da eksperimentšete u kuhinji obavezno pripremite ovu sjajnu čorbu.
Kako poboljšati zdravlje creva?
Zdravlje creva je od suštinskog značaja za celokupno zdravlje organizma, uključujući i zdravlje srca. Nutricionistkinja Viktorija Tejlor razgovara sa stručnjakom za zdravlje creva, dr Megan Rosi.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: