-
Poslednjih 5 pesama
- Djavoli - Vino noći
- Djavoli - Suncan dan
- Azra - Marina
- Azra - Balkan
- Piloti - Kao Ptica Na Mom Dalnu
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Domaći sladoled od nektarina
Ako niste imali priliku da probate sladoled od nektarina pravo je pitanje šta čekate? Isprobajte recept koji ne uključuje veštačke arome i verujte nam na reč da će vas ukus ovog fenomenalnog deserta oduševiti.
Kokos rolat
Ako ste ljubitelj kokosa, obavezno obradujte sebe ovim fenomenalnim desertom. Poslužite ga uz kafu ili hladnu limunadu za još bolji ugođaj.
-
Zdravlje
Šta uzrokuje tamne podočnjake i kako ih ublažiti?
Tamni kolutovi ispod očiju (poznati i kao periorbitalna hiperpigmentacija) mogu se pojaviti iz više razloga - genetike, alergija, umora, dehidratacije i drugih faktora. Mada nisu opasni po zdravlje, mogu uticati na samopouzdanje. Postoje kućni i medicinski tretmani koji mogu pomoći u ublažavanju njihovog izgleda.
Ubrzajte metabolizam i dovedite liniju do savršenstva!
Postoji nekoliko jednostavnih i efikasnih načina da podržite svoj metabolizam, od kojih mnogi uključuju jednostavne promene u vašoj ishrani i načinu života.
-
-
Putovanja
Italija proglašena za „ultimativnu“ destinaciju za solo avanturiste u 2025. godine!
Ako ste planirali solo putovanje u 2025. i tražite destinaciju koja ne nudi samo kulturno obogaćenje već i uzbuđenje i dozu adrenalina, Italija je – prema novom istraživanju – pravo mesto za vas.
Lisabon je zvanično dom najboljeg luksuznog hotela na svetu!
TripAdvisor je objavio dobitnike nagrada Travellers’ Choice, otkrivši listu najboljih hotela na svetu – a titula apsolutnog pobednika pripala je jednom portugalskom dragulju.
-
Preporučujemo
Zaboravite hemikalije: Očistite celu kuću uz pomoć limuna!
Limunska kiselina poseduje izuzetnu moć čišćenja i pokazala se kao jedno od najučinkovitijih prirodnih sredstava za održavanje higijene doma. Zahvaljujući svojim antibakterijskim i dezinfekcionim svojstvima, idealna je za sve koji žele da izbegnu upotrebu agresivnih hemikalija i opredele se za zdravije, ekološki prihvatljivije alternative.
Savet dizajnera: Kombinacije boja koje donose luksuzni izgled prostora
Dizajneri enterijera otkrili su za Homes & Gardens da postoje izvesne kombinacije boja koje da prostoru daju luksuzan izgled.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.39 117.22 118.04 CHF 124.69 125.57 126.44 USD 100.98 101.70 102.41
-
Novi trend – sirova hrana
Većina ljudi pri pomisli na sirovu hranu pred očima ima štapiće povrća i salatu. Međutim, kreativna i ukusna jela možete napraviti i bez pomoći šporeta.
01-09-2017 | 11:09 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto- monticello
Sirova hrana (engl. row food) doživljava veliki bum na tržištu alternativne ishrane. Iako mnogi još misle da je izbor jela poprilično ograničen i da se svodi isključivo na grickanje voća i povrća, popularizacija ovog prehrambenog trenda dovela je do toga da broj onih koji prihvataju ovakvu ishranu raste rapidnom brzinom. Madona i Demi Mur se, na primer, isključivo hrane na ovaj način.
U sirovu hranu spadaju sve sirove biljne i životinjske namirnice. Dakle, ne smete ih prerađivati, nego ih jedete u prirodnom obliku (povrće, voće, sveže mleko). Međutim, tu spadaju i namirnice koje se pre konzumiranja ne obrađuju termički (hladno dimljena riba, hladno vrcani med ili hladno ceđena ulja).
Najvažniji princip: ništa ne smete da grejete iznad 42 stepena. Razlog tome je što konzumenti sirove hrane smatraju da se grejanjem uništavaju važni sastojci, enzimi i vitamini. Osim toga, sirova hrana sadrži mnogo antioksidanasa koji usporavaju proces starenja. Dopušteno je i sušenje u posebnim aparatima, pa se suvo voće i drugi sušeni proizvodi nalaze na menijima sirove hrane, piše "24 sata".
Osim salata i jela od povrća, od sirovih namirnica možete napraviti brojna jela koja su primamljiva očima i nepcu – na primer, hladne supe i smutiji, tatar-biftek, kao i neke pečurke. Na primer, „testo“ za picu sastoji se onda od celera, peršuna, semenki sočiva i sušenog paradajza.
Dakle, od sirovih sastojaka možete pripremiti razna maštovita i zdrava jela! -
Pročitajte i...
Kokos rolat
Ako ste ljubitelj kokosa, obavezno obradujte sebe ovim fenomenalnim desertom. Poslužite ga uz kafu ili hladnu limunadu za još bolji ugođaj.
Engleska pita sa prazilukom
Interesantan recept za sve vas koji volite testo, a volite i da eksperimentišete u kuhinji.
Prirodni saveznik zdravlja i ukusa: Vreme je za paradajz!
Iako paradajz možemo da nađemo u prodavnicama tokom cele godine, tek sada, s početkom letnje sezone, stiže domaći paradajz punog ukusa, mirisa i nutritivne vrednosti.
Domaći humus sa patlidžanom
Mnogi od nas su već odavno uvrstili humus u svoju ishranu, a poslednjih godina na rafovima prodavnica možemo pronaći razne njegove varijante i ukuse – od klasičnog, preko onog sa cveklom, pa sve do pikantnijih kombinacija. Ipak, domaći humus ima posebnu punoću ukusa koju je teško nadmašiti, a varijanta sa pečenim patlidžanom donosi dodatnu dimenziju.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: