-
Poslednjih 5 pesama
- Kiki Lesendrić - Uvek te djavo nadje lakse nego ja
- Željko Bebek - Mene tjera neki vrag
- Marija Šerifović - Jedan Dobar Razlog
- Film - Doći ću ti u snovima
- Moby Dick - Dužna si mi ostala
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Najsočnija pita od bundeve
Miris tradicije i miris detinjstva, a sve to u jednostavnom receptu za našu pitu od bundeve... Možemo li uopšte da zamislimo jesen bez ovog sjajnog deserta?
Vitaminska salata sa narom
Hrskavi crveni kupus, sočni krastavci, slatke šargarepe i cvekla u kombinaciji sa malo voća i zanimljivim dresingom čine je savršenim obrokom ili prilogom.
-
Zdravlje
Kako brzo, bezbedno i na prirodan način sniziti krvni pritisak?
Visok krvni pritisak, poznat i kao hipertenzija, nastaje kada je potrebna prevelika sila da bi krv prošla kroz arterije, što dodatno opterećuje srce. Više od 1,2 milijarde odraslih širom sveta ima visok pritisak, a gotovo polovina njih i ne zna za to.
Namirnice koje verovatno nisu dobre za zdravlje mozga
Ishrana je jedan od najvažnijih faktora koji dugoročno oblikuju kako naše telo i mozak funkcionišu. Neke namirnice obezbeđuju stabilnu energiju, štite neurone i podržavaju pamćenje. Druge, međutim, mogu imati suprotan efekat, podizati nivo šećera u krvi, izazivati upale i remetiti san. Vremenom, te posledice mogu da oslabe koncentraciju, pamćenje i kognitivne sposobnosti.
-
Putovanja
Helsinki ponovo proglašen za najodrživiju destinaciju na svetu
Po drugi put zaredom, finska prestonica zauzela je prvo mesto na Global Destination Sustainability (GDS) indeksu - rang listi koja svake godine meri održivost turističkih destinacija širom sveta.
Gde videti Severnu svetlost 2026. godine? Najlepše destinacije za čarobno iskustvo
Aurora Borealis, poznata kao Severna svetlost, za mnoge je jedno od najlepših i najređih iskustava u životu. Ove godine svetleći zavese bile su vidljive čak i u južnoj Engleskoj, ali uobičajeno ih možete posmatrati samo u hladnim, severnim krajevima sveta.
-
Preporučujemo
Ako vaš veš nakon pranja ima neprijatan miris isprobajte ove trikove!
Ako primetite da vaš veš ima neprijatan, pa čak i gori miris nego pre pranja, to je znak da vašoj mašini za pranje veša treba dubinsko čišćenje.
Održavanje dušeka: Koliko često treba da ih usisavamo?
Verovatno redovno usisavate podove i nameštaj, ali postoji jedan deo doma koji mnogi često zanemaruju - dušek. Iako na prvi pogled deluje čist, on može biti pravo leglo prašine, alergena i grinja, što može negativno uticati na kvalitet vazduha i vaš san. Zato je važno da ga redovno održavate i usisavate, kako biste smanjili nakupljanje nečistoća i poboljšali higijenu spavaće sobe.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.34 117.16 117.98 CHF 124.40 125.27 126.15 USD 99.14 99.84 100.53
-
Nova Balkanska kuhinja: Kuvajte sa Božanom
Kulinarski kanal 24Kitchen priredio je ekskluzivni ručak za najvećim stolom na Balkanu, tokom kojeg je predstavio novu emisiju Nova balkanska kuhinja sa Božanom.
16-11-2017 | 12:47 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto- monticello
TV kanal 24Kitchen, koji već pet godina inspiriše i otvara apetit gledaocima u celom regionu priredio je interaktivni ručak za „najvećim stolom na Balkanu“. Spojeni putem video linka učesnici događaja u Beogradu, Sofiji i Ljubljani mogli su da se druže i razmenjuju mišljenja o balkanskoj kuhinji i tome kako bi ona trebalo da izgleda. Tako su kulinarski profesionalci i poznate ličnosti - ljubitelji dobre hrane imali su priliku da u restoranu Ambar prisustvuju jedinstvenom događaju.Povod za okupljanje bio je predstavljanje nove emisije “Nova balkanska kuhinja sa Božanom”, koja će na programu 24Kitchen kanala biti od 17. novembra, petkom u 13 sati. Kroz svoju viziju balkanskih specijaliteta gledaoce će voditi šarmantna i energična Božana Katsarova iz Bugarske, pobednica lokalnog televizijskog Masterchef takmičenja.
Poznato je da je hrana sa ovih prostora raznovrsna i veoma ukusna. Ipak, ako uporedimo fotografije balkanske kuhinje na internetu sa nekim od svetski pruznatih (npr. italijanskom ili francuskom kuhinjom), videćemo da postoji prostor za poboljšanje u izgledu i načinu prezentovanja. Upravo zbog toga 24Kitchen želi da pokrene inicijativu za unapređenje izgleda lokalnih specijaliteta: „Znamo da su najukusniji, ali želimo da budu i najlepši! I mislimo da zajedno možemo to da ostvarimo. Pozivamo sve da postuju na društvenim mrežama slike moderno aranžiranih lokalnih specijaliteta uz hešteg #BalCanDoit“.
O Božani KatsarovojBozhana Katsarova ima 28 godina i pobednica je treće sezone Masterchef takmičenja u Bugarskoj. Poslednjih 9 godina živela je u Holandiji. Tamo je imala priliku da dođe u dodir sa različitim ukusima iz celog sveta. Ona je putnik i avanturista, a njena hrana umetnost i način izražavanja. Želi da promoviše višu kulinarsku kulturu kroz posebne događaje, kao i izvrsne kuvare, nagrađene Michelin zvezdama. Ona obožava skandinavsku kuhinju, francuske deserte i evropska fusion jela.
-
Pročitajte i...
Miris meda i citrusa u vašem domu – stiže „Pecite sa Akisom“ na 24Kitchen!
Od 15. aprila, svakog utorka od 12.55, kanal 24Kitchen donosi novu kulinarsku emisiju koja će osvojiti srca svih ljubitelja pečenja – „Pecite sa Akisom“.
Lisabon je osvojio titulu najbolje kulinarske destinacije Evrope!
Lisabon je poznat po svojoj bogatoj kulturi, zadivljujućoj arhitekturi, brdovitom pejzažu i, naravno, hrani. Ako ste ikada posetili portugalsku prestonicu, znate da njene ulice počinju da mirišu na slatku vanilu rano ujutru, dok pekari pripremaju serije peciva, uključujući čuveni pastel da nata.
Rudolf van Vin je spreman za veliku Letnju avanturu
Duže od dve decenije traje TV karijera jednog od najpoznatijih evropskih kuvara Rudolfa van Vina, kog smo uz njegove emisije, priznaćete, zavoleli zbog recepata za raznovrsne poslastice i pekarske specijalitete. Iako smo tek zagazili u proleće, Rudolf je već spreman za “Letnju avanturu”. To je i naziv njegove nove kulinarske emisije, koja se od 3. aprila premijerno emituje na kanalu 24Kitchen (radnim danima u 17.00), a u kojoj Rudolf obilazi evropske destinacije koje su poznate po svojim pecivima. Kuvar isprobava najpoznatija jela i zatim istražuje njihovu prošlost i tajne.
6. Festival gastronomije Ukusi Vojvodine
U Limanskom parku u Novom Sadu, 10. i 11. septembra 2022. godine, biće održan 6. Festival gastronomije „Ukusi Vojvodine“.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: