-
Poslednjih 5 pesama
- Bajaga i Losa - A ti se neces vratiti
- Djavoli - Stojim na kantunu
- Tony Cetinski - Jednom u zivotu
- Idoli - Devojko mala
- Galija - Trube
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Krem čorba od kukuruza
Ne baš popularna čorba, može lako da postane zvezda vaše trpeze, ako ranije niste imali priliku da je probate...
Piletina u sosu od pečuraka
Mnogo je onih koji vole ovu kombinaciju ukusa, ali često zaboravimo da pripremimo ovo jelo. Sledeći put kad vam ponestane ideja setite se ovog sjajnog i proverenog recepta.
-
Zdravlje
Letnja iscrpljenost zaista postoji, a evo kako da povratite energiju prema savetima lekara!
Osećate se umorno i bezvoljno? Niste jedini, jer istina je da visoke temperature zaista mogu da vas iscrpe. Taj osećaj ima i ime: letnja iscrpljenost. Prema rečima dr Roberta Klaflina, lekara opšte prakse i sportske medicine iz Arizone, uzrok ove pojave je kombinacija fizioloških reakcija i životnih navika.
Zašto je važno da negujemo prijateljstva i kada napunimo 50 godina?
Usamljenost nije samo stanje uma – ona može biti pitanje života i smrti. Barem tako tvrdi nova studija Harvarda.
-
-
Putovanja
Najpotcenjenija ostrva Evrope: Nova lista otkriva skrivena blaga
Meki pesak, tirkizno more i gotovo bez turista? Zvuči savršeno. Planiranje odmora na ostrvu može da bude izazov kada svi hrle na ista, preterano posećena mesta. Rezultat su viši troškovi putovanja, gužve i dugi redovi, a onda san o mirnoj izolaciji polako nestaje.Ipak, ponekad je lepo makar na kratko živeti u iluziji da imate svoje malo ostrvsko utočište.
Vintgar klisura: Neka vas lepote Slovenije očaraju ovog leta
Najlepše je kada leto, lepo vreme i dane odmora možemo maksimalno da iskoristimo. To znači da ne treba da svedemo svoje putovanje samo na klasično letovanje i boravak na plaži. Ako nam uslovi dozvoljavaju, idealno bi bilo da posetimo i neku interesantnu destinaciju. Jedna takva destinacija, koja nam je blizu, je prelepi Vintgar u Sloveniji.
-
Preporučujemo
Koliko dugo sveža piletina može da stoji u frižideru?
Piletina je jedna od najzastupljenijih namirnica u domaćinstvima, hranljiva je, zdrava i laka za pripremu. Ipak, zbog rizika od bakterijske kontaminacije, važno je čuvati ga na odgovarajući način.
Na kojoj temperaturi bi trebalo da peremo donji veš da bismo izbegli nakupljanje bakterija?
Donji veš koji se pere na temperaturama nižim od 60 stepeni može biti prepun bakterija, naročito na delovima koji dolaze u direktan kontakt s intimnim delovima tela. Stručnjaci objašnjavaju kako pravilno održavati higijenu ove vrste veša.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 118.00 CHF 123.66 124.53 125.41 USD 99.76 100.47 101.17
-
Nova Balkanska kuhinja: Kuvajte sa Božanom
Kulinarski kanal 24Kitchen priredio je ekskluzivni ručak za najvećim stolom na Balkanu, tokom kojeg je predstavio novu emisiju Nova balkanska kuhinja sa Božanom.
16-11-2017 | 12:47 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto- monticello
TV kanal 24Kitchen, koji već pet godina inspiriše i otvara apetit gledaocima u celom regionu priredio je interaktivni ručak za „najvećim stolom na Balkanu“. Spojeni putem video linka učesnici događaja u Beogradu, Sofiji i Ljubljani mogli su da se druže i razmenjuju mišljenja o balkanskoj kuhinji i tome kako bi ona trebalo da izgleda. Tako su kulinarski profesionalci i poznate ličnosti - ljubitelji dobre hrane imali su priliku da u restoranu Ambar prisustvuju jedinstvenom događaju.Povod za okupljanje bio je predstavljanje nove emisije “Nova balkanska kuhinja sa Božanom”, koja će na programu 24Kitchen kanala biti od 17. novembra, petkom u 13 sati. Kroz svoju viziju balkanskih specijaliteta gledaoce će voditi šarmantna i energična Božana Katsarova iz Bugarske, pobednica lokalnog televizijskog Masterchef takmičenja.
Poznato je da je hrana sa ovih prostora raznovrsna i veoma ukusna. Ipak, ako uporedimo fotografije balkanske kuhinje na internetu sa nekim od svetski pruznatih (npr. italijanskom ili francuskom kuhinjom), videćemo da postoji prostor za poboljšanje u izgledu i načinu prezentovanja. Upravo zbog toga 24Kitchen želi da pokrene inicijativu za unapređenje izgleda lokalnih specijaliteta: „Znamo da su najukusniji, ali želimo da budu i najlepši! I mislimo da zajedno možemo to da ostvarimo. Pozivamo sve da postuju na društvenim mrežama slike moderno aranžiranih lokalnih specijaliteta uz hešteg #BalCanDoit“.
O Božani KatsarovojBozhana Katsarova ima 28 godina i pobednica je treće sezone Masterchef takmičenja u Bugarskoj. Poslednjih 9 godina živela je u Holandiji. Tamo je imala priliku da dođe u dodir sa različitim ukusima iz celog sveta. Ona je putnik i avanturista, a njena hrana umetnost i način izražavanja. Želi da promoviše višu kulinarsku kulturu kroz posebne događaje, kao i izvrsne kuvare, nagrađene Michelin zvezdama. Ona obožava skandinavsku kuhinju, francuske deserte i evropska fusion jela.
-
Pročitajte i...
Miris meda i citrusa u vašem domu – stiže „Pecite sa Akisom“ na 24Kitchen!
Od 15. aprila, svakog utorka od 12.55, kanal 24Kitchen donosi novu kulinarsku emisiju koja će osvojiti srca svih ljubitelja pečenja – „Pecite sa Akisom“.
Lisabon je osvojio titulu najbolje kulinarske destinacije Evrope!
Lisabon je poznat po svojoj bogatoj kulturi, zadivljujućoj arhitekturi, brdovitom pejzažu i, naravno, hrani. Ako ste ikada posetili portugalsku prestonicu, znate da njene ulice počinju da mirišu na slatku vanilu rano ujutru, dok pekari pripremaju serije peciva, uključujući čuveni pastel da nata.
Rudolf van Vin je spreman za veliku Letnju avanturu
Duže od dve decenije traje TV karijera jednog od najpoznatijih evropskih kuvara Rudolfa van Vina, kog smo uz njegove emisije, priznaćete, zavoleli zbog recepata za raznovrsne poslastice i pekarske specijalitete. Iako smo tek zagazili u proleće, Rudolf je već spreman za “Letnju avanturu”. To je i naziv njegove nove kulinarske emisije, koja se od 3. aprila premijerno emituje na kanalu 24Kitchen (radnim danima u 17.00), a u kojoj Rudolf obilazi evropske destinacije koje su poznate po svojim pecivima. Kuvar isprobava najpoznatija jela i zatim istražuje njihovu prošlost i tajne.
6. Festival gastronomije Ukusi Vojvodine
U Limanskom parku u Novom Sadu, 10. i 11. septembra 2022. godine, biće održan 6. Festival gastronomije „Ukusi Vojvodine“.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: