-
Poslednjih 5 pesama
- Bijelo dugme - Padaju zvijezde
- Dino Merlin - Jedan Dan, Jedna Noc
- Riblja čorba - Kada padne noć
- Colonia - Sve oko mene je grijeh
- Severina - Dobrodosao u klub
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
-
Zdravlje
Oralna higijena preduslov za zdrave zube i desni
Adekvatna oralna nega od velikog je značaja za očuvanje zdravih zuba i desni.
Opuštajuće vežbe istezanja
Vežbe istezanja preporučljivo je raditi na dnevnom nivou. Bilo da ste jutarnji ili večernji tip, odvojite 20-ak minuta dnevno i opustite telo laganim vežbama istezanja.
-
Putovanja
Budimpešta: Grad za uživanje u zimskoj atmosferi
Budimpešta, glavni grad Mađarske, ubraja se među najposećenije destinacije domaćih turista, usled blizine i sjajnog ugođaja koji ova evropska metropola nudi. Ona je posebno magična tokom zime i prazničnog perioda, te predstavlja vikend destinaciju vrednu posete.
Kapri: Mesto za odmor iz bajke
Kapri je ostrvo u Napuljskom zalivu, koje važi za mondensko letovalište, te predstavlja destinaciju koja privlači turiste iz celog sveta.
-
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.50 117.32 118.14 CHF 117.75 118.58 119.41 USD 108.54 109.31 110.07
-
Neodoljivi ekleri
Ekleri su francuski desert, ali u njima uživa cela planeta! Proverite zbog čega.
25-09-2018 | 10:00 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock-beats
Sastojci:
- 400 ml vode
- 100 ml ulja
- 300gr brašna
- prašak za pecivo
- 5 jaja
- 5 žumanaca
- 10 kašika šećera
- 8 kašika brašna
- 1 l mleka
- 80 gr margarina
- 2 vanil šećera
- 150 gr čokolade
- 100 gr bele čokolade
- listići pečenog bademaPriprema: Vodu i ulje sipati u šerpu i staviti da provri. Kada provri, skinuti sa šporeta i dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo. Sjediniti dobijenu smesu i ohladiti. U smesu dodati jedno po jedno jaje i mutiti mikserom. Dobijenu smesu sipati u špric, istiskavati 7-8cm na pleh. Peći 180 stepeni 25 minuta u rerni. Od 1 l mleka odvojiti 2 dl, a ostatak ostaviti da provri. Umutiti šumanca sa šećerom, dodati brašno i dobro sjediniti sa 2 dl mleka. Kada mleko provri sipati razmućena žumanca i kuvati neprestano mešajući oko 15 minuta. Ostaviti da se ohladi, pa dodati umućen margarin sa vanil šećerom. Ohlađene eklere raseći na pola i punite filom uz pomoć sprica za torte, i svaki preklopiti. Otopite čokolade, belu i crnu sa uljem i prelijtt svaki i posuti listićima badema.
-
Pročitajte i...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: