
Neodoljiva štrudla sa višnjama
U štrudli sa višnjama uživaće cela porodica.
13-09-2016
|11:19
|Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:
Za testo:
- 500 g mekog brašna
- 100 g šećera
- 250 ml mleka
- 1 kesica suvog kvasca
- 100 g margarina
- 1 jaje
- malo soli
Za fil:
- 300 g višnje
- 200 g šećera
- 1 kašika brašna
Priprema: U posudi sjediniti mlako mleko, kvasac, šećer i kašičicu brašna. Dobro izmešati i ostaviti da nadođe. Dodati otopljen margarin, jaje, malo soli i brašno, pa umesiti testo. Ostaviti pola sata da poraste.Za fil izmešati oceđene višnje, šećer i brašno. Testo staviti na radnu površinu, podeliti na dva dela, pa svaki deo razvući, filovati, urolati i ostaviti pola sata pokriveno da nadođe. Ugrejati rernu na 200 C. Preko štrudle staviti par kockica margarina i peći oko 45 minuta. Kada je isečete pre služenja, po njoj pospite šećer u prahu.