Domaći kikiriki puter

Donosimo vam recept za domaći kikiriki puter koji se veoma jednostavno priprema.

20-09-2023

|

13:10

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:


300g kikirikija, nepečenog i neslanog

prstohvat morske soli

med, javorov sirup

cimet, začin po želji

Priprema:

Pecite kikiriki oko 15 minuta na 160°C u zagrejanoj rerni ili kraće, dok blago ne požuti. Pustite da se na kratko prohladi i ako je neoljušten, protrljajte dlanovima ili ubacite u suvu krpu i protrljajte dok se kožica najvećim delom ne skloni. Počnite da blendirate kikiriki u multipraktiku ili seckalici i dodajte prstohvat morske soli, kašiku meda ili javorovog sirupa i začine po želji. Blendirajte nekoliko minuta sve dok se ne pretvori u glatku pastu, a zatim prespite puter u teglicu i uživajte.

PRIJATNO!