
Domaći kikiriki puter
Donosimo vam recept za domaći kikiriki puter koji se veoma jednostavno priprema.
20-09-2023
|13:10
|Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:
300g kikirikija, nepečenog i neslanog
prstohvat morske soli
med, javorov sirup
cimet, začin po želji
Priprema:
Pecite kikiriki oko 15 minuta na 160°C u zagrejanoj rerni ili kraće, dok blago ne požuti. Pustite da se na kratko prohladi i ako je neoljušten, protrljajte dlanovima ili ubacite u suvu krpu i protrljajte dok se kožica najvećim delom ne skloni. Počnite da blendirate kikiriki u multipraktiku ili seckalici i dodajte prstohvat morske soli, kašiku meda ili javorovog sirupa i začine po želji. Blendirajte nekoliko minuta sve dok se ne pretvori u glatku pastu, a zatim prespite puter u teglicu i uživajte.
PRIJATNO!