Slušate: Dodir noći

Pesma: Djordje Balašević - Olivera

Dodir noći
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Djordje Balašević - Olivera
    2. Nina Badrić - Moje oci pune ljubavi
    3. Knez - Mia bella signorina
    4. Parni Valjak - Samo sjećanja
    5. Aleksandra Radović - Pamti Me
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. 2. septembar - 1 - Dodir noći
    2. 2. septembar - 2 - Dodir noći
    3. 2. septembar - 3 - Dodir noći
    4. Jadran Malkovič - Utorak - Mojih 50
    5. 1. septembar - 1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Torta od čokolade i lešnika Torta od čokolade i lešnika

    Postoji nešto posebno u spoju lešnika i čokolade—topao, bogat ukus koji nikad ne dosadi. Ta kombinacija je klasična, a opet svaki put iznova oduševi, naročito kada se nađe u obliku sočne torte.

    Grčka pileća supa sa limunom Grčka pileća supa sa limunom

    Supa koji ima pun i aromatičan ukus oduševiće sve gurmane i ljubitelje grčke kuhinje.

  • Zdravlje
    Da li nam ispijanje veće količine vode pomaže pri mršavljenju? Da li nam ispijanje veće količine vode pomaže pri mršavljenju?

    Sigurno ste već čuli brojne razloge zašto je voda dobra za vas, kao i da pomaže telu da izbaci otpadne materije, omogućava pravilno funkcionisanje ćelija, podmazuje i štiti zglobove i još mnogo toga. Ukratko: voda vas održava u životu i pokretu.

    Šest napitaka koji tiho uništavaju vaše zube Šest napitaka koji tiho uništavaju vaše zube

    Ono što pijemo svakodnevno ima veliki uticaj na zdravlje naših zuba. Gazirani sokovi odavno važe za „najgoreg neprijatelja“ gleđi, ali nisu jedini. Postoji još nekoliko popularnih pića koja mogu naneti jednaku štetu.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Najskuplji i najpristupačniji gradovi u Evropi za kupovinu stana Najskuplji i najpristupačniji gradovi u Evropi za kupovinu stana

    Kupovina stana u Evropi postala je daleko manje pristupačna nego ranije, posebno u gradovima gde prosečne plate ne prate lokalne cene nekretnina, uz sve veći trošak života i inflaciju.

    Madridski muzej poznat po veličanstvenom stepeništu ponovo se otvara Madridski muzej poznat po veličanstvenom stepeništu ponovo se otvara

    Muzej mornarice (Museo Naval) u Madridu, zatvoren tokom leta zbog neophodnih radova na održavanju, ponovo se otvara 2. septembra.

  • Preporučujemo
    Kako da čuvamo osnovne kuhinjske namirnice da bi trajale duže? Kako da čuvamo osnovne kuhinjske namirnice da bi trajale duže?

    Bilo da često pečete ili samo povremeno koristite sastojke poput brašna, šećera, kakaa i praška za pecivo, sigurno ste se nekada zapitali koliko dugo oni zapravo mogu da traju. Iako većina ima naznačen rok upotrebe, on često nije presudan, mnogo je važnije da ih pravilno skladištite, najbolje u hermetički zatvorenim posudama, na hladnom i suvom mestu.

    Najbolji trikovi za uklanjanje upornih mrlja od sapuna Najbolji trikovi za uklanjanje upornih mrlja od sapuna

    Ostaci sapuna koji se talože na lavaboima i tuš kabinama često stvaraju tvrdokorne mrlje koje se teško skidaju. Njihovo uklanjanje može biti izazovno, ali uz prave trikove, čišćenje definitivno postaje jednostavnije.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.35 117.17 117.99
    CHF 124.20 125.07 125.95
    USD 100.02 100.73 101.43
  • Povezani članci
  • Naparavite sushi kod kuće

    Japanska kuhinja je sve popularnija i u našoj zemlji, pa zašto ne biste isprobali pravljenje sushi-ja u sopstevnoj kući.




    24-02-2017 | 13:59 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-svry

     

    Sastojci:

    - 1 list nori alge
    - 100 g krastavca
    - 1 mladi luk
    - 100 g šargarepe
    - 2 kašičice šećera
    - 30 ml pirinačnog sirćeta
    - ½ kašičice morske soli
    - 120 g pirinča
    - 1/8 kašičice wasabi paste
    Za sos:
    - 60 ml japanskog soja sosa
    - 1 kašičica narendanog đumbira

    Priprema: Na laganoj vatri popecite nori algu nekoliko minuta dok ne pozeleni. Nakon toga je stavite na bambusovu podlogu za spravljanje sushi-ja. Pirinač skuvajte u vodi s morskom soli, sirćem i šećerom, te ohladite. Nanesite podjednako na nori algu. Šargarepu isecite na dugačke štapiće debljine 0, 5 cm i kuvajte u posoljenoj vodi 2-3 minuta, procedite i ostavite da se ohladi. Zeleni deo mladog luka isecite na komade duge 20 cm i kuvajte nekoliko sekundi u provreloj vodi. Izvadite ih i ocedite. Krastavce secite na dugačke štapiće debljine 0, 5 cm. Šargarepu, krastavac, daikon i mladi luk nanesite dužinom nori alge, 1-2, 5 cm od dna lista nori alge. Wasabi pastom namažite celu dužinu povrća. Smotajte podlogu za sushi, čvrsto pritiskajući pirinač. Povrće bi trebalo da bude u sredini rola. Za rezanje navlažite nož i režite sushi na komade debljine 1-2, 5 cm. Nož morate navlažiti prije svakog rezanja. Pripremite sos. Sos servirajte u posebnoj posudici i umačite sushi pre svakog zalogaja.

  • Pročitajte i...
    Minestrone Minestrone čorba

    Minestrone čorba je prava vitaminska bomba i može da vam zameni kompletan obrok.

    Jednostavni mafini sa tikvicama Jednostavni mafini sa tikvicama

    Sočni i mekani odlični su za doručak, užinu ili kao dodatak ručku.

    Kari sos Sočna piletina u kari sosu

    Ako ste ljubitelj ovog popularnog začina obožavaćete ovaj recept.

    Slana salata sa jagodama Slana salata sa jagodama

    Možda vam na prvi pogled deluje kao neobična kombinacija – jagode u slanoj salati? Ali ako uzmemo u obzir da je sezona jagoda u punom jeku, pravo je vreme da isprobate nešto drugačije.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: