-
Poslednjih 5 pesama
- Djordje Balašević - Olivera
- Nina Badrić - Moje oci pune ljubavi
- Knez - Mia bella signorina
- Parni Valjak - Samo sjećanja
- Aleksandra Radović - Pamti Me
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Torta od čokolade i lešnika
Postoji nešto posebno u spoju lešnika i čokolade—topao, bogat ukus koji nikad ne dosadi. Ta kombinacija je klasična, a opet svaki put iznova oduševi, naročito kada se nađe u obliku sočne torte.
Grčka pileća supa sa limunom
Supa koji ima pun i aromatičan ukus oduševiće sve gurmane i ljubitelje grčke kuhinje.
-
Zdravlje
Da li nam ispijanje veće količine vode pomaže pri mršavljenju?
Sigurno ste već čuli brojne razloge zašto je voda dobra za vas, kao i da pomaže telu da izbaci otpadne materije, omogućava pravilno funkcionisanje ćelija, podmazuje i štiti zglobove i još mnogo toga. Ukratko: voda vas održava u životu i pokretu.
Šest napitaka koji tiho uništavaju vaše zube
Ono što pijemo svakodnevno ima veliki uticaj na zdravlje naših zuba. Gazirani sokovi odavno važe za „najgoreg neprijatelja“ gleđi, ali nisu jedini. Postoji još nekoliko popularnih pića koja mogu naneti jednaku štetu.
-
-
Putovanja
Najskuplji i najpristupačniji gradovi u Evropi za kupovinu stana
Kupovina stana u Evropi postala je daleko manje pristupačna nego ranije, posebno u gradovima gde prosečne plate ne prate lokalne cene nekretnina, uz sve veći trošak života i inflaciju.
Madridski muzej poznat po veličanstvenom stepeništu ponovo se otvara
Muzej mornarice (Museo Naval) u Madridu, zatvoren tokom leta zbog neophodnih radova na održavanju, ponovo se otvara 2. septembra.
-
Preporučujemo
Kako da čuvamo osnovne kuhinjske namirnice da bi trajale duže?
Bilo da često pečete ili samo povremeno koristite sastojke poput brašna, šećera, kakaa i praška za pecivo, sigurno ste se nekada zapitali koliko dugo oni zapravo mogu da traju. Iako većina ima naznačen rok upotrebe, on često nije presudan, mnogo je važnije da ih pravilno skladištite, najbolje u hermetički zatvorenim posudama, na hladnom i suvom mestu.
Najbolji trikovi za uklanjanje upornih mrlja od sapuna
Ostaci sapuna koji se talože na lavaboima i tuš kabinama često stvaraju tvrdokorne mrlje koje se teško skidaju. Njihovo uklanjanje može biti izazovno, ali uz prave trikove, čišćenje definitivno postaje jednostavnije.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 124.20 125.07 125.95 USD 100.02 100.73 101.43
-
Naparavite sushi kod kuće
Japanska kuhinja je sve popularnija i u našoj zemlji, pa zašto ne biste isprobali pravljenje sushi-ja u sopstevnoj kući.
24-02-2017 | 13:59 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-svry
Sastojci:
- 1 list nori alge
- 100 g krastavca
- 1 mladi luk
- 100 g šargarepe
- 2 kašičice šećera
- 30 ml pirinačnog sirćeta
- ½ kašičice morske soli
- 120 g pirinča
- 1/8 kašičice wasabi paste
Za sos:
- 60 ml japanskog soja sosa
- 1 kašičica narendanog đumbiraPriprema: Na laganoj vatri popecite nori algu nekoliko minuta dok ne pozeleni. Nakon toga je stavite na bambusovu podlogu za spravljanje sushi-ja. Pirinač skuvajte u vodi s morskom soli, sirćem i šećerom, te ohladite. Nanesite podjednako na nori algu. Šargarepu isecite na dugačke štapiće debljine 0, 5 cm i kuvajte u posoljenoj vodi 2-3 minuta, procedite i ostavite da se ohladi. Zeleni deo mladog luka isecite na komade duge 20 cm i kuvajte nekoliko sekundi u provreloj vodi. Izvadite ih i ocedite. Krastavce secite na dugačke štapiće debljine 0, 5 cm. Šargarepu, krastavac, daikon i mladi luk nanesite dužinom nori alge, 1-2, 5 cm od dna lista nori alge. Wasabi pastom namažite celu dužinu povrća. Smotajte podlogu za sushi, čvrsto pritiskajući pirinač. Povrće bi trebalo da bude u sredini rola. Za rezanje navlažite nož i režite sushi na komade debljine 1-2, 5 cm. Nož morate navlažiti prije svakog rezanja. Pripremite sos. Sos servirajte u posebnoj posudici i umačite sushi pre svakog zalogaja.
-
Pročitajte i...
Slana salata sa jagodama
Možda vam na prvi pogled deluje kao neobična kombinacija – jagode u slanoj salati? Ali ako uzmemo u obzir da je sezona jagoda u punom jeku, pravo je vreme da isprobate nešto drugačije.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: