-
Poslednjih 5 pesama
- Piloti - Zaboravljeni
- Neverne Bebe - Da ima nas
- Neverne Bebe - Uzmi boje
- Sergej Ćetković - Nazovi me
- Sergej Ćetković - Ne Odlazis
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoTestenina sa čeri paradajzom i belim lukom
Ukus ovog jednostavnog jela će vas odvesti direktno u Italiju.
Starinska pita sa borovnicamaPita sa borovnicama je izuzetno sočan desert koji je očigledno nepravedno zapostavljen. Ako volite da grickate ovo voće, koje je izuzetno zdravo isprobajte ovaj recept.
-
ZdravljeSedam učestalih simptoma depresije koje većina ljudi ignoriše
Depresija je najčešći mentalni poremećaj u SAD, koji pogađa više od 18 miliona odraslih, a mnogi nikada ne traže medicinsku pomoć. Ako se ne osećate dobro, obratite pažnju na simptome.
Zašto je dobro da grickamo celer između obroka?Celer podržava zdravlje srca jer sadrži jedinjenja koja snižavaju krvni pritisak i tako štite srce - kaže dijetetičarka Simon Mudu i objašnjava da bi ovo povrće trebalo češče da konzumiramo.
-
PutovanjaBanje u Srbiji: Idealna vrsta odmora za one koji ne planiraju odlazak na more
Banje u Srbiji su poznate po svojim lekovitim svojstvima i prelepim prirodnim okruženjem. Ujedno su idealna i ekonomičnija varijanta za letnji odmor. Verovatno tri najistaknutije banje su Vrnjačka Banja, Sokobanja i Banja Koviljača jer nude mnogobrojne atrakcije i niz pogodnosti za turiste. Ako niste sigurni da bi vam odmor na moru prijao ove godine razmislite o ovim destinacijama.
Raj za hedoniste: Posetite čarobnu ToskanuAko raj zamišljate kao mesto prekriveno vinogradima i zelenim brežuljcima i maštate o najukusnojoj hrani u Italiji dok ispijate čašu fantastičnog vina, onda je Toskana mesto koje morate da posetite.
-
PreporučujemoAko pravilno čuvate luk, ostaće svež i do šest meseci
Teško nam je da poverujemo da postoji osoba koja ne koristi luk kada priprema jela. Naime, luk je sigurno jedna od omiljenih namirnica i sastojak bez kojeg se mnoga jela ne mogu ni zamisliti...
Hemijsko čišćenje u kućnim uslovima: Moguće je, a evo i kakoMnogim ljudima nikada ne bi palo na pamet da je hemijsko čišćenje u kućnim uslovima moguće. Iako deluje prilično rizično, uz adekvatne savete ne postoji razlog da ne pokušate...
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.29 117.11 117.92 CHF 118.02 118.85 119.68 USD 107.10 107.85 108.61
-
Najzdraviji način pripreme jaja: Sačuvajte sve hranljive sastojke
Najzdraviji način pripreme jaja utvrdilo je istraživanje objavljeno u The Journal of Nutrition.
26-09-2023 | 10:24 | Autor/Izvor: Naxi media, The Journal of Nutrition
Foto: Bigstock, ArtMariia
Istraživanje je zapravo utvrdilo da ćete uz pomoć ovog načina pripreme sačuvati sve hranljive satojke jaja i smanjiti rizik od visokog holesterola.
Naime, najbolja opcija je da pripremate jaja tako što ćete ih poširati. Stavite ih u vruću, ali ne ključalu vodu i kuvajte tri minuta. Ne dodajte so u vodu, jer će to razblažiti belance.
Poširanje jaja može da poveća nivo proteina u jajima za čak 40 procenata i duže ćete biti siti. Takođe ima sposobnost da uništi moguću salmonelu i smanji rizik od holesterola.Preporučuje se izbegavanje pripremanja jaja u vidu omleta ili kajgane zbog visokih temperatura i upotrebe velikih količina ulja. Ovakav način pripreme može da smanji nivo vitamina i antioksidanata u jajima, a istovremeno može da poveća nivo holesterola.
Zanimljivo je da jaja imaju potencijalnu korist za očuvanje vida. Naime, istraživanja iz 2020. otkrivaju da konzumiranje dva do četiri jajeta nedeljno može da smanji rizik od razvoja makularne degeneracije, koja može da izazove zamagljen vid.
-
Pročitajte i...Zašto nije dobro da držimo jaja u vratima frižidera?
Jaja najčešće držimo na polici pri vratima frižidera. To je sasvim prihvatljivo, ako ih redovno koristimo, ali ako nemamo običaj da svakodnevno pripremamo jaja, ovo nije baš najbolja opcija.
Šarena pita od povrća i jajaDonosimo vam recept za jelo sa jajima koje se izuzetno brzo priprema i istovremeno je jako zdravo.
Da li je bezbedno da jedemo jaja svaki dan?Ako jedete više od jednog jajeta dnevno, možda bi trebalo da razmislite o tome da smanjite količinu.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: