Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: Željko Joksimović - Ljubavi

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
  • Povezani članci
  • Najjednostavnija i najukusnija pasta

    Za pripremu ove paste nije vam potrebno više od 20 minuta, a ako ste brzi i vični u kuhinji, obrok će verovatno biti spreman još brže...




    15-03-2024 | 11:05 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, Timolina


    Ono što je jako zanimljivo jeste da ova pasta sadrži tek nekoliko sastojaka i da vam nikakvo kulinarsko umeće nije neophodno da biste je pripremili. Međutim, rezultat će vas oduševiti.

    Sastojci:

    350 g testenine (po izboru)
    3-4 kašike maslinovog ulja
    4 čena belog luka, sitno iseckana
    1/2 šolje seckanog vlašca
    1 šolja čeri paradajza, prepolovljenog
    So i biber po ukusu
    Parmezan (opciono), za posipanje


    Priprema:

    Skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju u slanoj vodi. Sklonite je sa ringle pre nego što potpuno omekša, kako bi bila aldente. Ne ispirajte hladnom vodom, samo je procedite i poklopite kad bude gotova. Dok se testenina kuva, u velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno iseckan beli luk u tiganj i pržite ga oko 1-2 minuta dok ne postane blago zlatnožut. Dodajte čeri paradajz u tiganj i pržite ga još 2-3 minuta dok ne omekša, ali i dalje zadržava svoj oblik. Dodajte kuvanu testeninu u tiganj i dobro promešajte kako bi se svi sastojci sjedinili. Dodajte seckani vlašac, posolite i pobiberite po ukusu. Još jednom promešajte kako bi se sve sjedinilo. Poslužite pastu odmah, pospite malo parmezana po želji.


    PRIJATNO!



  • Pročitajte i...
    tikvice Rolovane tikvice sa sirom

    Recept je idealan za ljude koji žele da se hrane zdravo, ali i za one koji nemaju mnogo vremena za pripremu obroka. Takođe će obradovati i sve vas koji želite da unesete male promene i pripremite nešto novo i ukusno.

    Rižoto Rižoto sa piletinom i povrćem

    Ovo jelo je prilično jednostavno napraviti, a dobra stvar je da sa receptom uvek možete eksperimentisati i ubacivati začine po sopstvenom ukusu.

    burger sos Domaći burger sos

    Domaći burger sos je mnogo ukusniji od industrijskog, pa ako odlučite da ga napravite samo jednom, verovatno ćete meso zauvek pripremati uz ovaj sos.

    Čorba Lagana čorba od tikvice i krompira

    Obradujte sebe tokom hladnih dana ovom vitaminskom bombom....

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: