
Najjednostavnija i najukusnija pasta
Za pripremu ove paste nije vam potrebno više od 20 minuta, a ako ste brzi i vični u kuhinji, obrok će verovatno biti spreman još brže...
19-02-2025
|14:05
|Autor / Izvor: Naxi media

Ono što je jako zanimljivo jeste da ova pasta sadrži tek nekoliko sastojaka i da vam nikakvo kulinarsko umeće nije neophodno da biste je pripremili. Međutim, rezultat će vas oduševiti.
Sastojci:
350 g testenine (po izboru)
3-4 kašike maslinovog ulja
4 čena belog luka, sitno iseckana
1/2 šolje seckanog vlašca
1 šolja čeri paradajza, prepolovljenog
So i biber po ukusu
Parmezan (opciono), za posipanje
Priprema:
Skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju u slanoj vodi. Sklonite je sa ringle pre nego što potpuno omekša, kako bi bila aldente. Ne ispirajte hladnom vodom, samo je procedite i poklopite kad bude gotova. Dok se testenina kuva, u velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno iseckan beli luk u tiganj i pržite ga oko 1-2 minuta dok ne postane blago zlatnožut. Dodajte čeri paradajz u tiganj i pržite ga još 2-3 minuta dok ne omekša, ali i dalje zadržava svoj oblik. Dodajte kuvanu testeninu u tiganj i dobro promešajte kako bi se svi sastojci sjedinili. Dodajte seckani vlašac, posolite i pobiberite po ukusu. Još jednom promešajte kako bi se sve sjedinilo. Poslužite pastu odmah, pospite malo parmezana po želji.
PRIJATNO!