Musaka sa piletinom i karfiolom

Ukusan obrok za celu porodicu.

27-01-2017

|

12:00

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

– 2 glavica karfiola srednje veličine
– 1 glavica luka
– 500 g pilećeg mlevenog mesa
– 1 veća šargarepa
– 2 krompira srednje veličine
– 1/2 veze peršuna
– 4 jajeta
– 1 dl pavlake
– 3 dl mleka
– 0,5 dl ulja
– mešavina začina, biber

Priprema: Karfiol obariti u slanoj vodi, te iskidati na cvetove. Krompir oguliti i izrendati na krupno rende, luk i peršun sitno iseckati, a oguljenu šargarepu iseći na kockice. Na malo ulja propržiti luk i šargarepu, te dodati mleveno meso i dinstati uz povremeno dolivanje vode po potrebi. U dinstano meso dodati peršun, promešati i začiniti po ukusu. Vatrostalnu posudu nauljiti, te dno prekriti rendanim krompirom, a preko krompira naneti sloj barenog karfiola. Zatim rasporediti fil od mlevenog mesa, pa opet karfiola. Posebno umutiti pavlaku, jaja i mleko, začiniti po ukusu te preliti preko pripremljene musake. Musaku peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.