Musaka od mešanog povrća

Musaku možete pripremati na bezbroj načina, a ukoliko do sada niste na ovakav, vreme je da probate.

11-05-2018

|

14:59

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

- 2 tikvice
- 500 g mešanog kineskog povrća
- 1 dl ulja
- 150 g domaćeg kravljeg sira
- 1 kašika suvih začina
- po ukusu soli
Za preliv:
- 3 jaja
- 2 dl kisele pavlake


Priprema: Tikvice oprati i preseći na polovinu po dužini. Iseći jih na ploške, sud u kome ćete spremati jelo podmazati uljem i poredjati na dnu tikvice koje ste prethodno malo posolili. Prelijte ih kašikom ulja. Preko tikvica rasporedite mešano kinesko povrće koje ste prethodno odmrzli i ocedili. Prelijte kašikom ulja i malo posoliti. Krišku domaćeg tvrdog sira narendati preko povrća, naliti šoljicom vode i prekriti folijom. Peći na 200 stepeni dvadesetak minuta.Umutiti jaja sa pavlakom i preliti preko zapečenog povrća, vratiti u rernu još desetak minuta da se zapeče. Služiti toplo uz salatu po želji.