
Mus od breskve
Osvežavajuća poslastica za leto.
06-07-2017
|10:05
|Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:
- 500 g breskvi
- 200 ml slatke pavlake
- 2 jaja
- 50 g šećera
- 10 g želatina u prahu
- 50 ml soka od breskve
Priprema: Izmiksajte 400 grama breskvi, a ostatak iseckajte na komadiće i ostavite sa strane. Želatin stavite u malo vode i ostavite 10 minuta da nabubri. Jaja i šećer umutite na pari i ostavite da se prohladi. Dobro zagrejte sok od breskve, sipajte želatin i izmešajte da se istopi. Dodajte ga u kašu od breskvi, zatim dodajte i umućena jaja, izmešajte i ostavite da se ohladi. Kada smesa već počne da se steže, dodajte čvrsto umućenu slatku pavlaku, umutite i sipajte u čaše na čije dno ste prethodno stavili komadiće breskvi. Ostavite da se ohladi u frižideru barem tri sata.