-
Poslednjih 5 pesama
- Vanna - Ako je vredelo ista
- Tijana Bogicevic - Zovi Me Kad Ti Se Place
- Colonia - Lazu Oci Moje
- Prljavo Kazalište - Mi plešemo
- Vampiri - Ona i ja
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Hrskavi čips od tikvica
Hrskavi čips od tikvica sa parmezanom može da bude savršena grickalica, a odlično se slaže uz gvakamole sos, čili sos i pšenično pivo...
Krem čorba od paradajza!
Teško da postoji jelo koje će vam u toku leta više prijati od čorbe od paradajza.
-
Zdravlje
Pet svakodnevnih navika zbog kojih možda ubrzano starimo
Da li vam se ponekad čini da vas potraga za večnom mladošću zapravo ubrzava proces starenja? Dr Amir Kan, britanski lekar i saradnik NHS-a, podelio je pet navika koje svakodnevno praktikujemo, a koje bi mogle „tiho postaravati naš mozak“ — i neke od njih bi vas mogle iznenaditi, jer ih verovatno nesvesno ponavljate svaki dan.
Pijete kafu čim ustanete? Stručnjaci kažu da bi ovo vreme bilo mnogo bolje
Za mnoge ljude, kafa je mnogo više od napitka – to je jutarnji ritual, izvor energije i omiljeni ukus dana. Osim što poboljšava koncentraciju i raspoloženje, bogata je i antioksidansima. Ipak, kako raste svest o uticaju hormona, stresa i kvaliteta sna na zdravlje, sve je veće interesovanje za to kako i kada treba piti kafu.
-
-
Putovanja
Najbolji italijanski grad za gurmane: Osam restorana sa Mišlenovom zvezdom i više od toga
Italija je širom sveta poznata po fantastičnoj kuhinji, ali postoji jedan grad koji i u tom kontekstu nadmašuje očekivanja. Ako planirate gastronomski odmor iz snova, Firenca bi trebalo da se nađe na vrhu vaše liste.
Neotkriveni portugalski grad proglašen je za najbolji letnji skriveni dragulj Evrope
Ako ste u potrazi za autentičnim mestima koja još nisu preplavljena turistima, nova lista pod nazivom European Hidden Gem Index možda ima pravo rešenje za vas. Na osnovu analize pretraga, cena smeštaja, pogleda, hrane i vremenskih uslova, kreirana je lista deset najboljih evropskih destinacija koje još uvek nisu postale viralne, ali nude vrhunski doživljaj - bez gužvi.
-
Preporučujemo
Sirće kao fantastičan trik: Najlakši način da vam hrana ostane sveža
Neretko nam od ručka ostanu ostaci hrane. Ovu hranu možemo sledećeg dana da podgrejemo, ali i da je iskoristimo za neka druga jela... Međutim postavlja se pitanje kako da nam hrana ostane sveža, a ovo je posebno važno u periodu kada su temperature izuzetno visoke... Interesantno je da postoji pametan trik koji može da učini da vaši ostaci traju duplo duže - uz pomoć namirnice koju verovatno već imate u kuhinji: sirćeta.
Golubovi vam opsedaju balkon? Ovo su biljke koje ih prirodno odbijaju
Ako vam golubovi svakodnevno prave društvo na terasi, verovatno znate koliko mogu da budu naporni. Osim što ostavljaju nered, mogu da oštete biljke, a takođe nose rizik od širenja bolesti i kontaminacije zemlje u saksijama. Srećom, postoje jednostavna i humana rešenja da ih odvratite, i to bez postavljanja ružnih, nesigurnih barijera.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.60 125.47 126.35 USD 99.34 100.04 100.74
-
Minestrone supa
Minestrone supa je bogata vitaminima i hranljivim sastojcima, pa može poslužiti kao ukusan i hranljiv obrok koji će vam pružiti sve što je potrebno za energičan dan.
13-02-2025 | 12:44 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, www.BillionPhotos.com
Sastojci:
2 kašike maslinovog ulja
1 veliki luk, sitno iseckan
2 šargarepe, iseckane na kolutove
2 stabljike celera, iseckane
2 čena belog luka, sitno iseckana
1 konzerva seckanog paradajza (oko 400g)
1,5 litara bujona od povrća
1 konzerva pasulja
1 šolja testenine po izboru
2 šolje seckanog spanaća ili kelja
So, biber i suvi začini po ukusu
Parmezan (opciono) za posipanjePriprema:
U velikom loncu zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte luk, šargarepu i celer i dinstajte oko 5-7 minuta dok povrće ne omekša. Dodajte sitno iseckani beli luk i dinstajte još 1-2 minuta dok ne zamiriše. Sipajte paradajz i bujon u lonac. Pustite da proključa, a zatim smanjite vatru i kuvajte poklopljeno oko 15-20 minuta.
Dodajte pasulj i testeninu u lonac. Nastavite da kuvate još 5-10 minuta dok se svi sastojci ne zagreju i sjedine. Na kraju dodajte seckani spanać ili kelj u lonac i kuvajte još nekoliko minuta.
Po ukusu začinite čorbu sa solju, biberom i suvim začinima.
Poslužite vruću minestrone supu sa malo parmezana preko vrha, ako želite.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Hrskavi čips od tikvica
Hrskavi čips od tikvica sa parmezanom može da bude savršena grickalica, a odlično se slaže uz gvakamole sos, čili sos i pšenično pivo...
Veganska pasta sa brokolijem
Ova pasta je podjednako kremasta kao i klasična varijanta paste sa brokolijem, a ako možda niste ljubitelj ovog povrća napravite izuzetak i probajte ovo sjajno jelo.
Fantastični lešnik mafini!
Ljubiteljima mafina posebno će se dopasti fantastična kombinacija lešnika i čokalade. Ako imate dovoljno vremena probajte da pripremite ovaj slatkiš već danas.
Engleska pita sa jabukama
Naša domaća pita sa jabukama je savršen desert, ali ako volite da eksperimentišete probajte i englesku, starinsku verziju.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: