Minestrone supa

Minestrone supa je bogata vitaminima i hranljivim sastojcima, pa može poslužiti kao ukusan i hranljiv obrok koji će vam pružiti sve što je potrebno za energičan dan.

13-02-2025

|

12:44

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

2 kašike maslinovog ulja
1 veliki luk, sitno iseckan
2 šargarepe, iseckane na kolutove
2 stabljike celera, iseckane
2 čena belog luka, sitno iseckana
1 konzerva seckanog paradajza (oko 400g)
1,5 litara bujona od povrća
1 konzerva pasulja
1 šolja testenine po izboru
2 šolje seckanog spanaća ili kelja
So, biber i suvi začini po ukusu
Parmezan (opciono) za posipanje

Priprema:

U velikom loncu zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte luk, šargarepu i celer i dinstajte oko 5-7 minuta dok povrće ne omekša. Dodajte sitno iseckani beli luk i dinstajte još 1-2 minuta dok ne zamiriše. Sipajte paradajz i bujon u lonac. Pustite da proključa, a zatim smanjite vatru i kuvajte poklopljeno oko 15-20 minuta.


Dodajte pasulj i testeninu u lonac. Nastavite da kuvate još 5-10 minuta dok se svi sastojci ne zagreju i sjedine. Na kraju dodajte seckani spanać ili kelj u lonac i kuvajte još nekoliko minuta.


Po ukusu začinite čorbu sa solju, biberom i suvim začinima.


Poslužite vruću minestrone supu sa malo parmezana preko vrha, ako želite.

PRIJATNO!