Mekane pljeskavice od oslića

Savršen izbor za decu koja baš i ne vole ribu, ali isto tako idealna opcija za ručak na poslu ili "brzinsku" večeru kada vam ponestane ideja. Budite sigurni da će vas ove riblje pljeskavice oduševiti.

25-03-2025

|

14:18

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

1 kg filea od oslića
glavica luka
so, biber, suvi začin 
slatka aleva paprika, kari
4 jajeta
4 čena belog luka
susam
ulje za prženje


Priprema:

Kuvajte očišćen oslić  sve dok riba ne omekša. Ocedite vodu, meso odvojte od kostiju i sitno iseckajte. Možete izmiksati i u blenderu. Dodajte sitno seckane crni i beli luk i ostale začine. Dobro izmešajte i oblikujte pljeskavice, uvaljajte ih brašno, prezle i susam a zatim ih ispržite na vrućem ulju. Služite uz krompir i salatu.

PRIJATNO!