Mediteranska salata od krompira i maslina
Mediteranska kuhinja je nezaobilazna tokom bilo kojeg godišnjeg doba, a ova salata se može jesti samostalno ili služiti uz ribu.
21-11-2016
|14:05
|Autor / Izvor: Naxi media-posnajela
Sastojci:
- 500 g krompira,
- 200 g celera,
- 60 g kapra,
- 50 g maslina,
- 1 crvena paprika,
- 100 g posnog majoneza,
- so, biber,
- peršun
- vlašac
Pripema: Krompir operite i sa korom skuvajte. Pustite da se krompir ohladi, pa ga ogulite i isecite na kolutove. Celer očistite i isecite na komadiće. Papriku operite sitno naseckajte, a maslinama izvadite koštice. Pomešajte kolutove krompira s kaprom, crvenom paprikom, peršunom, maslinama, celerom i vlašcem. Dodajte posni majonez, posolite, pobiberite i sve dobro promešajte. (Izvor: posnajela)