Mediteranska salata od krompira i maslina

Mediteranska kuhinja je nezaobilazna tokom bilo kojeg godišnjeg doba, a ova salata se može jesti samostalno ili služiti uz ribu.

21-11-2016

|

14:05

|

Autor / Izvor: Naxi media-posnajela


Sastojci:

 - 500 g krompira,
 - 200 g celera,
 - 60 g kapra,
 - 50 g maslina,
 - 1 crvena paprika,
 - 100 g posnog majoneza,
 - so, biber,
 - peršun
 - vlašac

Pripema: Krompir operite i sa korom skuvajte. Pustite da se krompir ohladi, pa ga ogulite i isecite na kolutove. Celer očistite i isecite na komadiće. Papriku operite sitno naseckajte, a maslinama izvadite koštice. Pomešajte kolutove krompira s kaprom, crvenom paprikom, peršunom, maslinama, celerom i vlašcem. Dodajte posni majonez, posolite, pobiberite i sve dobro promešajte. (Izvor: posnajela)