-
Poslednjih 5 pesama
- Parni Valjak - Neda
- Magnifico - Samo Malo
- Kiki Lesendric I Piloti - Jos Jedna Pijana Noc
- Animatori - Andjeli nas zovu da im skinemo krila
- Marina Perazić - Južni ritam
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Krem čorba od kukuruza
Ne baš popularna čorba, može lako da postane zvezda vaše trpeze, ako ranije niste imali priliku da je probate...
Piletina u sosu od pečuraka
Mnogo je onih koji vole ovu kombinaciju ukusa, ali često zaboravimo da pripremimo ovo jelo. Sledeći put kad vam ponestane ideja setite se ovog sjajnog i proverenog recepta.
-
Zdravlje
Letnja iscrpljenost zaista postoji, a evo kako da povratite energiju prema savetima lekara!
Osećate se umorno i bezvoljno? Niste jedini, jer istina je da visoke temperature zaista mogu da vas iscrpe. Taj osećaj ima i ime: letnja iscrpljenost. Prema rečima dr Roberta Klaflina, lekara opšte prakse i sportske medicine iz Arizone, uzrok ove pojave je kombinacija fizioloških reakcija i životnih navika.
Zašto je važno da negujemo prijateljstva i kada napunimo 50 godina?
Usamljenost nije samo stanje uma – ona može biti pitanje života i smrti. Barem tako tvrdi nova studija Harvarda.
-
-
Putovanja
Najpotcenjenija ostrva Evrope: Nova lista otkriva skrivena blaga
Meki pesak, tirkizno more i gotovo bez turista? Zvuči savršeno. Planiranje odmora na ostrvu može da bude izazov kada svi hrle na ista, preterano posećena mesta. Rezultat su viši troškovi putovanja, gužve i dugi redovi, a onda san o mirnoj izolaciji polako nestaje.Ipak, ponekad je lepo makar na kratko živeti u iluziji da imate svoje malo ostrvsko utočište.
Vintgar klisura: Neka vas lepote Slovenije očaraju ovog leta
Najlepše je kada leto, lepo vreme i dane odmora možemo maksimalno da iskoristimo. To znači da ne treba da svedemo svoje putovanje samo na klasično letovanje i boravak na plaži. Ako nam uslovi dozvoljavaju, idealno bi bilo da posetimo i neku interesantnu destinaciju. Jedna takva destinacija, koja nam je blizu, je prelepi Vintgar u Sloveniji.
-
Preporučujemo
Koliko dugo možemo da čuvamo jaja u frižideru?
Jaja su sigurno jedna od najvažnijih namirnica u ljudskoh ishrani. Ako niste vegan i nemate određene zdravstvene tegobe, verovatno uvek imate jaja u frižideru, čak i kada vam sve drugo nestane...
Koliko dugo sveža piletina može da stoji u frižideru?
Piletina je jedna od najzastupljenijih namirnica u domaćinstvima, hranljiva je, zdrava i laka za pripremu. Ipak, zbog rizika od bakterijske kontaminacije, važno je čuvati ga na odgovarajući način.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 123.27 124.14 125.01 USD 99.37 100.07 100.78
-
Marinirano svinjsko pečenje
Napravite ukusno marinirano pečenje u uživajte u prazničnom ručku.
29-12-2016 | 14:17 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto- tdietrich
Sastojci:
- 1 kg svinjski but u komadu
- 1 crni luk
- 4 čena belog luka
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica vegete
- 1/2 kašičice crvene,mlevene,slatke paprike
- 1 dl ulja
- 2 dl vode
- 3 dl belog vina
- senfPriprema: Meso dobro operite pa osušite i natrljajte belim lukom,solju,vegetom i sitnom paprikom. Po želji natrljajte i ruzmarin. Tako obradjeno meso sotavite da odstoji najmanje 2h u frižideru.U posudu sa poklopcem sipajte ulje,stavite meso obloženo listićima luka,još malo posolite i dodajte naseckan peršun. Zalijte ga kipućom vodom i stavite na 200 stepeni sa poklopcem sat vremena. Posle tog vremena dodajte vino is manjite na 180 stepeni. Meso pecite još sat vremena,povremeno ga prelivajte sokom od pečenja. Pred kraj pečenja meso otkriti i poprskati prstima sa hladnom vodom da se dobije rumena korica. Kad je meso gotovo,izvadite ga,isecite a saft od pečenja procedite pa dodajte malo senfa,možda pavlake,kako volite i poslužite.
-
Pročitajte i...
Slana salata sa jagodama
Možda vam na prvi pogled deluje kao neobična kombinacija – jagode u slanoj salati? Ali ako uzmemo u obzir da je sezona jagoda u punom jeku, pravo je vreme da isprobate nešto drugačije.
Meksički čili
Meksički čili odličan je izbor za ručak ili večeru, a možete ga poslužiti uz pirinač, tortilje ili samo uz malo kiselog mleka i svežeg korijandera.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: