
Mančmelou
Ovoj fantastičnoj poslastici niko ne može odoleti. Napravite ga sami i počastite prijatelje!
28-10-2015
|12:59
|Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci za koru:
- 4 žumanca
- 100 g šećera
- 1/2 čaše ulja
- 1/2 čaše mleka
- 1 kašika kakaoa
- 1 prašak za pecivo
- 1 čaša brašna
Beli deo:
- 4 belanceta
- 8 kašika šećera
Glazura:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 30 g margarina ili putera
Priprema: Za koru umutiti žumanca se šećerom, dodati ulje, mleko, kakao i na kraju polako umešati brašno sa praškom za pecivo. Sipati masu u podmazan tepsiju manjih dimenzija i peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Preko pečenog testa sipati čvrsto umućena belanca i šećer, poravnati i vratiti u rernu na temperaturu od 100 stepeni. Kolač prosušiti desetak minuta, isključiti rernu i ostaviti ga u toploj rerni dok se ne prohladi. Za glazuru rastopiti margarin sa čokoladom, preliti preko ohlađenog kolača i ostaviti ga da se dobro učvrsti u frižideru.