Makaroni s mlevenim mesom

Ukoliko volite testeninu, umesto za klasičnu pastu, odlučite se za zapečenu varijantu.

01-03-2017

|

15:24

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- 400 g makarona
- 300 g mlevenog mesa
- 1 veća šargarepa
- 250 ml soka od paradajza
- malo ulja
- 2 jajeta
- 150 ml jogurta
- 1 kašika kisele pavlake
- so

Priprema: Makarone obariti po uputstvu na pakovanju i ocediti. Šragarepu očistiti i izrendati. Na zagrejanom ulju propržiti mleveno meso, posoliti, zatim dodati šargarepu, začiniti po ukusu, usuti pola šoljice vode i prodinstati (10-15 minuta).U vatrostalnu činiju usuti makarone (2/3 ukupne količine), preko rasporediti meso, zatim paradajz sok i odozgo staviti preostale makarone (1/3).Ulupati jaja, dodati pavlaku i jogurt, izmešati. Preliti makarone.Peći oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C.