Lovačke šnicle sa pečurkama

Obrok koji će ljubitelji mesa obožavati. Softano i ukusno.

19-04-2018

|

13:26

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

- 8 šnicli od buta
- 1 pileća kocka za supu
- 3 manje glavice luka
- 4 čena belog luka
- brašno, so, biber
- bosiljak
- 200gr pečurki

Priprema: Šnicle izlupati, začiniti i uvaljati u brašno. Propržiti na ulju da porumene, izvaditi na tanjr pa u to ulje dodati luk isečen na rebarca. Kocku za supu zakuvati kratko u pola litre vode. Kad luk omekša dodati sitno sečen beli luk, iscekane pečurke i kratko prodinstati. Zatim sipati kašiku brašna, promešati i naliti supom. Vratiti šnicle u ovaj sos. Poklopiti i ostaviti na tihoj vatri da se krčka oko sat vremena.