Lagana čorba od tikvice i krompira
Obradujte sebe tokom hladnih dana ovom vitaminskom bombom....
24-01-2024
|12:05
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
tikvice - 3 komada
krompir - 4 komada,
šargarepa - 2 komada
celer koren, malo parče
sok od paradajza
praziluk - dva struka
biber, so, suvi začin, bosiljak, peršun
žumanca - 2 komada
kašika kisele pavlake
kašika brašna
peršun - svež, za posipanje
maslinovo ulje
Priprema:
Skuvajte krompir, šargarepu, tikvice, celer i praziluk. Sve ispasirajte i začinite. Dodajte sok od paradajza po želji i četiri kašike maslinovog ulja, pa nalijte vodu i kuvajte još deset minuta. Dva žumanceta pomešajte sa kašikom brašna i dodajte vodu, pa mešajte da se ne naprave grudvice, dodajte i kašiku pavlake i ubacite u čorbu. Kuvajte još 5 minuta, a po potrebi dodajte vodu. Pospite svežim peršunom.
PRIJATNO!