Kuvano vino
Uživajte u domaćem kuvanom vinu i ugrejte se tokom nadolazećih zimskih dana.
06-12-2016
|12:52
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- 5 dl jakog, polusuvog crnog vina,
- 3 dl vode,
- 3 kašike šećera,
- 1/2 kašičice karanfilića,
- kašičica cimeta,
- limun,
- 2 zrna bibera,
- komadić lovorovog lista
Priprema: Pomešajte vino i vodu, dodajte šećer i stavite da se zagreva na tihoj vatri uz povremeno mešanje da se šećer istopi. Odmah dodajte sve začine, a limun dobro operite, isecite na kolutove i dodajte da se kuva s vinom. Pazite da vino ne proključa. Neka na tihoj vatri struji par minuta. Pre serviranja kuvano vino procedite i poslužite u staklenim čašama ili šoljicama.