Kuvana teletina sa povrćem
Evo jednog odličnog recepta koji će siguno obradovati sve vaše ukućane.
13-12-2016
|14:08
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- 500 g telećih šnicli,
- 250 g pasulja,
- 300 g šargarepe,
- 400 g krompira,
- 1 koren peršuna,
- 1 koren celera,
- 2 glavice crnog luka,
- so,
- 1 lovorov list,
- maslac,
- peršun.
Priprema: Meso stavite da se kuva u slanoj vodi sa šargarepom, peršunom, celerom i lovorovim listom. U drugoj posudi kuvajte pasulj koji ste potopili u vodi dan ranije. Na otopljenom maslacu propržite iseckani crni luk, dodajte papriku, krompir i šargarepu isečene na kocke, a zatim i pasulj i meso. Dinstajte uz dodavanje supe dok meso ne omekša. Izvadite meso i složite ga u dublju posudu. Oko mesa poređajte povrće usitnjeno viljuškom. Prelijte ostatak ugrejanog maslaca i ukrasite peršunom.