-
Poslednjih 5 pesama
- Generacija 5 - Ti samo budi dovoljno daleko
- Sergej Ćetković - Prokleta bila
- YU Grupa - Dunavom šibaju vetrovi
- Kaliopi - Crno I Belo
- Azra - Balkan
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoChia puding sa borovnicama
Stiže toplije i sunčanije vreme, a sa njim i potreba svakog od nas da jedemo zdraviju i laganiju hranu. Evo jedne odlične ideje za zdravu užinu koja će vam prijati tokom radnog dana...
-
ZdravljeRotkvice i zdravlje: Pune su vitamina i minerala
Iako nisu najčešći izbor kada je reč o salati ili dodatku jelima dobro je da znate da su rotkvice izuzetno zdrave.
Zdravstvene prednosti crne čokoladeUmereno konzumiranje tamne čokolade sa visokim sadržajem kakaa može da obezbedi antioksidante i minerale i može da vam pomogne u zaštiti od srčanih bolesti. Ali može da sadrži i velike količine šećera i kalorija.
-
PutovanjaBriž i Gent: Skrivni dragulji Belgije
Oba grada nude jedinstvene doživljaje, od romantične atmosfere Briža do živopisne istorije i umetnosti u Gentu.
Deset najboljih gradova koji su pozicionirani na plaži: Dva su u TurskojGuardian je objavio listu 10 najboljih obalskih gradova u Evropi. Proverite da li se usaglašavate sa njihovim izborom.
-
PreporučujemoNamirnice koje bi ipak trebalo da držimo u frižideru
Neke namirnice poput jaja i mesa sigurno ćete držati u frižideru, ali postoje i neke druge namirnice za koje uopšte nismo sigurni da li je pametno da ih čuvamo na nižoj temperaturi.
Sezona mrava: Evo kako da ih se rešitePoznato je da se mravi redovno javljaju čim krene toplije vreme i znaju da budu baš iritantni. Ako i vi imate problem sa mravima sigurno tražite adekvatna rešenja u ovom periodu.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.30 117.12 117.94 CHF 119.05 119.89 120.73 USD 107.95 108.72 109.48
-
Kus kus sa povrćem
Napravite ukusni Kus kus i začinite da povrćem.
19-11-2015 | 15:19 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-zia_shusha
Sastojci:
- 200 g kus-kusa
- 6 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 1 kašičica rendanog svežeg đumbira
- 1 veliki crni luk, isečen na četvrtine
- 2 češnja belog luka, isečena na kriške
- 2 male tikvice, isečene na pola
- 1 komorač, isečen na četvrtine
- 1 crvena paprika, isečena na četvrtine
- 1 manji patlidžan, grubo isečen
- 1 zreo paradajz, isečen na komade
- so i sveže samleven biber
- 1 kašičica šećera
- veza peršuna, sitno iseckanog za serviranje
- sok od pola limunaPriprema: Skuvajte kus kus u dosta slane vode. Dok se kuva, operite i isecite povrće.U plitkom, širokom tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite đumbir, crni luk, beli luk, tikvice, komorač, papriku i patliđan. Dodajte paradajz i kuvajte na tihoj vatri, postepeno dodajući začine, šafran i šećer, pustite da se kuva na tihoj vatri oko 20 minuta. Povrće mora da bude kuvano, ali ne previše meko. Ocedite kus kus i sipajte povrće preko. Pospite peršunom i prelijte limunovim sokom.
-
Pročitajte i...Salata sa celerom i indijskim orahom
Intenzivan i interesantan ukus ove salate će vas iznenaditi, a možete da je koristite i kao namaz.
Ruska salata sa pršutomRuska salata tradicionalno se priprema za praznike, a nekada nije loše eksperimentisati sa ukusima i probati malo drugačije varijante jela koja su nam poznata. Ako volite eksperimente u kuhinji, slobodno dodajte pršutu u poznatu salatu.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: