Kus kus s povrćem

Kus kus je tradicionalno jelo porekla iz Severne Afrike, a poslednjih godina je veoma popularan i u našoj zemlji. Napravite sami kus kus kod kuće.

19-05-2016

|

13:43

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- 1/2 pakovanja kus-kusa
- 100 g graška
- 100 g šargarepe (na kolutove)
- 100 g kukuruza šećerca
- 150 g brokolija
- 3 kašike maslinovog ulja
- 100 g svežih shiitake gljiva ili vrganja (bez stabljika, iseći na trakice)
- 2 kašike limunovog soka
- 1 kašika iseckanog peršuna
- 1 kašika iseckanog bosiljka
- so i biber

Priprema: Kus-kus pripremite po uputstvu, poklopite i ostavite da stoji najmanje 20 minuta. U Delimano šerpi, u kipućoj vodi, kojoj ste dodali prstohvat soli, skuvajte grašak, izvadite ga i odmah stavite u hladnu vodu da zadrži lepu boju. Nakon toga, u kipućoj posoljenoj vodi skuvajte šargarepu i brokoli. U Delimano tiganju zagrejte malo maslinovog ulja, dodajte gljive i pirjajte ih nekoliko minuta. Začinite i sve zajedno još kratko propirjajte. Gljivama dodajte kus-kus, kuvano povrće, oceđen kukuruz šećerac, 2 kašike maslinovog ulja i sve poprskajte limunovim sokom i pospite naseckanim začinskim biljem.