Kruške u vinu

Desert koji će vas osvojiti na prvi zalogaj.

22-06-2018

|

14:05

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

- 4 kruške
- 1 limun
- 400 ml crvenog vina
- 150 g žutog šećera
- 1 korica cimeta
- 1 kašičica gustina

Priprema: Oljuštiti kruške, ostaviti im peteljke, a donji deo poravnati da bi mogle da stoje. Poprskati ih sokom od 1 limuna pomešanog sa 100 ml vode (da ne bi potamnele) i staviti na stranu. U šerpu sipati vino i 100 ml vode, dodati šećer i koricu cimeta, pa ostavite da provri. Dodati kruške i na laganoj vatri kuvati petnaestak minuta. Kruške izvadite na tanjire, a 2/3 vina odliti. U preostalo vino dodati kašičicu gustina pa mešajući kuvati dok se ne zgusne. Sos preliti po kruškama i posti malo kokosa.