
Kruške u vinu
Desert koji će vas osvojiti na prvi zalogaj.
22-06-2018
|14:05
|Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:
- 4 kruške
- 1 limun
- 400 ml crvenog vina
- 150 g žutog šećera
- 1 korica cimeta
- 1 kašičica gustina
Priprema: Oljuštiti kruške, ostaviti im peteljke, a donji deo poravnati da bi mogle da stoje. Poprskati ih sokom od 1 limuna pomešanog sa 100 ml vode (da ne bi potamnele) i staviti na stranu. U šerpu sipati vino i 100 ml vode, dodati šećer i koricu cimeta, pa ostavite da provri. Dodati kruške i na laganoj vatri kuvati petnaestak minuta. Kruške izvadite na tanjire, a 2/3 vina odliti. U preostalo vino dodati kašičicu gustina pa mešajući kuvati dok se ne zgusne. Sos preliti po kruškama i posti malo kokosa.