Krem čorba od šargarepe

Karoten kojim je šargarepa bogata potreban je unositi svakodnevno.

24-11-2016

|

14:04

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- 6 većih šargarepa
- koren peršuna
- veća glavica crnog luka
- 3 kašičice kukuruznog griza
- 1 žumance
- 1 kisela pavlaka
- pola veze svežeg peršuna
- biber, so, ulje

Pripreme: Isecite crni luk, šargarepu i koren peršuna na krupnije komade, pa propržite na ulju u šerpi u kojoj ćete i kuvati čorbu. Kada ste propržili nalijte malo vode i dinstajte par minuta da povrće omekša, a zatim ga izblendirajte mikserom. Kada ste samleli povrće nalijte 1,5 l vode, dodajte so i biber i kuvajte na umerenoj vatri 5 min. Nakon 5 min dodajte kukuruzni griz i kuvajte još minut. Za to vreme umutite žumance sa pavlakom i začinite čorbu.Pustite da "baci" ključ i sklonite sa šporeta. Na kraju pospite seckanim svežim peršunom.