-
Poslednjih 5 pesama
- Idoli - Ona To Zna
- Danijela - Neka mi ne svane
- Petar Grašo - Trebam nekoga
- Željko Joksimović - Žena za sva vremena
- Riblja čorba - Jedino moje
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Najsočnija pita od bundeve
Miris tradicije i miris detinjstva, a sve to u jednostavnom receptu za našu pitu od bundeve... Možemo li uopšte da zamislimo jesen bez ovog sjajnog deserta?
Vitaminska salata sa narom
Hrskavi crveni kupus, sočni krastavci, slatke šargarepe i cvekla u kombinaciji sa malo voća i zanimljivim dresingom čine je savršenim obrokom ili prilogom.
-
Zdravlje
Kako brzo, bezbedno i na prirodan način sniziti krvni pritisak?
Visok krvni pritisak, poznat i kao hipertenzija, nastaje kada je potrebna prevelika sila da bi krv prošla kroz arterije, što dodatno opterećuje srce. Više od 1,2 milijarde odraslih širom sveta ima visok pritisak, a gotovo polovina njih i ne zna za to.
Namirnice koje verovatno nisu dobre za zdravlje mozga
Ishrana je jedan od najvažnijih faktora koji dugoročno oblikuju kako naše telo i mozak funkcionišu. Neke namirnice obezbeđuju stabilnu energiju, štite neurone i podržavaju pamćenje. Druge, međutim, mogu imati suprotan efekat, podizati nivo šećera u krvi, izazivati upale i remetiti san. Vremenom, te posledice mogu da oslabe koncentraciju, pamćenje i kognitivne sposobnosti.
-
Putovanja
Helsinki ponovo proglašen za najodrživiju destinaciju na svetu
Po drugi put zaredom, finska prestonica zauzela je prvo mesto na Global Destination Sustainability (GDS) indeksu - rang listi koja svake godine meri održivost turističkih destinacija širom sveta.
Gde videti Severnu svetlost 2026. godine? Najlepše destinacije za čarobno iskustvo
Aurora Borealis, poznata kao Severna svetlost, za mnoge je jedno od najlepših i najređih iskustava u životu. Ove godine svetleći zavese bile su vidljive čak i u južnoj Engleskoj, ali uobičajeno ih možete posmatrati samo u hladnim, severnim krajevima sveta.
-
Preporučujemo
Ako vaš veš nakon pranja ima neprijatan miris isprobajte ove trikove!
Ako primetite da vaš veš ima neprijatan, pa čak i gori miris nego pre pranja, to je znak da vašoj mašini za pranje veša treba dubinsko čišćenje.
Održavanje dušeka: Koliko često treba da ih usisavamo?
Verovatno redovno usisavate podove i nameštaj, ali postoji jedan deo doma koji mnogi često zanemaruju - dušek. Iako na prvi pogled deluje čist, on može biti pravo leglo prašine, alergena i grinja, što može negativno uticati na kvalitet vazduha i vaš san. Zato je važno da ga redovno održavate i usisavate, kako biste smanjili nakupljanje nečistoća i poboljšali higijenu spavaće sobe.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.34 117.16 117.98 CHF 124.40 125.27 126.15 USD 99.14 99.84 100.53
-
Krem čorba od pečuraka
Čorba će okrepiti vaše telo i pospešiti varenje. Uživajte u neodoljivom ukusu ove krem čorbe od pečuraka!
22-09-2015 | 11:49 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-FomaA
Sastojci:
- 1 kg pečuraka
- 1 glavica crnog luka
- malo ulja
- 2 kašike brašna
- 1 kisela pavlaka
- so, vegeta, biber i peršun
Priprema: Crni luk iseckajte na kockice. Šampinjone operite, ocistite pa ih sitnije isecite na listiće. U šerpu u kojoj će se kuvati čorba stavite malo ulja, zagrejte, pa dodajte luk da se proprži. Luk pržite dok ne postane staklast. Zatim dodajte šampinjone, promešajte, dodajte vegetu, posolite i pobiberite. Pustite šampinjone da se prže 2-3 minuta, pa zalijte sve sa 2 l vode. Voda kojom zalivate trebalo bi da bude vruća ili bar mlaka, nikako hladna. Ostavite na jakoj vatri dok voda ne proključa. Zatim smanjite vatru, poklopite i ostavite da se kuva. Razmutite 2 kašike brašna u malo mlake vode tako da potpuno bude bez grudvica i u to dodajte 2 kašike kisele pavlake. Posle 20-30 minuta kuvanja, pojačajte vatru tako da čorba ključa, pa u tankom mlazu sipajte polako razmućeno brašno i pavlaku u čorbu uz neprekidno mešanje. Ostavite na vatri još 5-10 minuta uz mešanje, pa kada je čorba gotova, sklonite sa vatre. Čorba od šampinjona služi se u tanjirima posuta sitno iseckanim peršunom. -
Pročitajte i...
Psilocibin evoluirao najmanje dva puta: Iznenađujuće otkriće o psihodeličnim gljivama
Nedavno istraživanje otkrilo je da određena vrsta gljiva proizvodi psilocibin koristeći potpuno drugačiji biohemijski put od onog koji koriste tzv. „magične“ gljive (Psilocybe), što ukazuje da se ovaj psihoaktivni spoj nezavisno razvio najmanje dva puta tokom evolucije.
Kremasti pileći paprikaš
Malo drugačiji recept koji zaista sadrži papriku, a ukus je intenzivniji...
Teleći gulaš sa paprikom
Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...
Keks od grčkog jogurta
Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: