Slušate: Dodir noći

Pesma: Sandi Cenov - Malena

Dodir noći
Naxi Radio
  • Povezani članci
  • Krem čorba od pečuraka

    Čorba će okrepiti vaše telo i pospešiti varenje. Uživajte u neodoljivom ukusu ove krem čorbe od pečuraka!




    22-09-2015 | 11:49 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-FomaA


    Sastojci:
     - 1 kg pečuraka
     - 1 glavica crnog luka
     - malo ulja
     - 2 kašike brašna
     - 1 kisela pavlaka
     - so, vegeta, biber i peršun

    Priprema: Crni luk iseckajte na kockice. Šampinjone operite, ocistite pa ih sitnije isecite na listiće. U šerpu u kojoj će se kuvati čorba stavite malo ulja, zagrejte, pa dodajte luk da se proprži. Luk pržite dok ne postane staklast. Zatim dodajte šampinjone, promešajte, dodajte vegetu, posolite i pobiberite. Pustite šampinjone da se prže 2-3 minuta,  pa zalijte sve sa 2 l vode. Voda kojom zalivate trebalo bi da bude vruća ili bar mlaka, nikako hladna. Ostavite na jakoj vatri dok voda ne proključa. Zatim smanjite vatru, poklopite i ostavite da se kuva. Razmutite 2 kašike brašna u malo mlake vode tako da potpuno bude bez grudvica i u to dodajte 2 kašike kisele pavlake. Posle 20-30 minuta kuvanja, pojačajte vatru tako da čorba ključa, pa u tankom mlazu sipajte polako razmućeno brašno i pavlaku u čorbu uz neprekidno mešanje. Ostavite na vatri još 5-10 minuta uz mešanje, pa kada je čorba gotova, sklonite sa vatre. Čorba od šampinjona služi se u tanjirima posuta sitno iseckanim peršunom.

  • Pročitajte i...
    Psilocibin evoluirao najmanje dva puta: iznenađujuće otkriće o psihodeličnim gljivama Psilocibin evoluirao najmanje dva puta: Iznenađujuće otkriće o psihodeličnim gljivama

    Nedavno istraživanje otkrilo je da određena vrsta gljiva proizvodi psilocibin koristeći potpuno drugačiji biohemijski put od onog koji koriste tzv. „magične“ gljive (Psilocybe), što ukazuje da se ovaj psihoaktivni spoj nezavisno razvio najmanje dva puta tokom evolucije.

    Aromatični pileći paprikaš Kremasti pileći paprikaš

    Malo drugačiji recept koji zaista sadrži papriku, a ukus je intenzivniji...

    Teleći gulaš sa paprikom Teleći gulaš sa paprikom

    Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...

    Keks od grčkog jogurta Keks od grčkog jogurta

    Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: