Krem čorba od krompira

Okrepite telo čorbom od krompira.

07-10-2016

|

10:18

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- 700 g belog krompira
- 3 šargarepe
- 1/4 korena celera
- 1 glavica luka
- 1 praziluk
-50 g putera
- 4 parčeta dimljene slanine
- 125 ml slatke pavlake
- so, biber
- malo ruzmarina

Priprema: Oljuštiti krompir, šargarepu, celer i luk, pa sve iseckati na sitne kockice. Očistiti praziluk i iseći ga na tanke kolutiće. Zagrejati maslac u šerpi u kojoj će se kuvati supa. Kratko propržiti iseckanu šargarepu, luk i celer. Dodati krompir i praziluk, naliti vodom i začiniti. Kuvati poklopljeno oko 45 minuta, na umerenoj temperaturi. Slaninu iseći na tanke listove i propržiti bez dodatka ulja. Izvaditi hrskavu slaninicu na salvetu da se ocedi višak ulja. Supu ispasirati u blenderu. Umešati slatku pavlaku, posoliti i pobiberiti, dodati ruzmarin.