Krem brule

Napravite neodoljiv kremasti desert.

17-05-2017

|

14:56

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

- jedan štap vanile
- 500 ml slatke pavlake
- 6 žumanaca
- 100 gr šećera

Priprema: Vrhom noža izvadite srž iz šipke vanile.Vanilu sipajte u pavlaku i stavite da se kuva, ali vodite računa da ne prokljluča. Dok se pavlaka greje, umutite žumanca sa šećerom. Smesi sa jajima dodajte toplu pavlaku i vanilu i promešajte. Vatrostalnu posudu stavite u pleh u koji ćete sipati toplu vodu. U vatrostalnu posudu sipajte umućenu masu kroz cediljku. Pecite u rerni na temperaturi od 180 stepeni oko 35 do 40 minuta. Kada je krem pečen, izvadite vatrostalnu posudu iz vodene kupke, ohladite ga i stavite u frižider. Neposredno pre služenja izvadite kolač iz frižidera, pospite ga šećerom i zapalite kuhinjskim brenerom. Za još finiju koricu, možete se odlučiti i za prah-šećer. Ako nemate gorionik, kolač nakon posipanja šećerom stavite u rernu na nekoliko ispod grila.