-
Poslednjih 5 pesama
- Željko Joksimović - Žena za sva vremena
- Crvena jabuka - Zovu nas ulice
- Merlin - Šta ti značim ja
- Generacija 5 - Dolazim Za 5 Minuta
- Toše Proeski - Ko ti to grize obraze
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Keks od grčkog jogurta
Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...
Fenomenalna čokoladna torta
Ko još može da odoli savršenoj čokoladnoj torti koja se topi u ustima... Pripremite je na najjednostavniji način, ušuškajte se i uživajte...
-
Zdravlje
Tajna dugovečnosti: Hrana koja potencijalno može da nam produži život!
Stručnjak za dugovečnost Dan Buetner već 20 godina proučava šest svetskih Plavih zona, uključujući oblasti u Grčkoj, Kostariki i Japanu, gde stanovnici imaju čak deset puta veću verovatnoću da dožive stotu godinu nego prosečan Amerikanac.
Zašto se javlja noćno znojenje i kada bi trebalo da se obratimo lekaru?
Ako se povremeno budite obliveni znojem to nije razlog za brigu, posebno ako se to dešava nakon ružnog sna ili tokom vrele noći. Ali, ako vam se to dešava redovno, moglo bi biti znak da nešto nije u redu.
-
Putovanja
Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu
U poređenju desetina glavnih kruzer luka širom sveta, osiguravajuća kompanija AllClear je samo jednoj dodelila savršenih 100 poena - možete li pogoditi koja?
Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad
Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.
-
Preporučujemo
Kulinarsko saveti za savršenu testeninu koji vam možda nisu poznati!
Iako se čini da je kuvanje testenine najjednostavniji kulinarski zadatak, verovatno vam se bar jednom dogodilo da bude prekuvana, bezukusna ili potpuno neukusna. Uz ovih pet proverenih saveta, takve greške možete lako da izbegnete, a samo je važno da pratite svaki korak.
Vodič kroz brzinsko čišćenje: Ključne stvari koje treba da očistite pre dolaska gostiju
Neočekivana poseta? Nema panike, ne morate da čistite ceo stan da bi sve izgledalo uredno. Dovoljno je da obratite pažnju na nekoliko ključnih mesta koja gosti prvo primete. Evo šta bi trebalo brzinski očistiti pre posete...
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 118.00 CHF 124.43 125.31 126.18 USD 98.79 99.49 100.18
-
Kolač sa kokosom i čokoladom!
Ljubitelji kokosa će obožavati ovaj kolač, a oni koji to nisu mogu da naprave izuzetak i ipak isprobaju ovaj desert.
11-10-2024 | 11:13 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Grandbrothers
Sastojci:
200g tamne čokolade (najmanje 70% kakaa), izlomljene na komadiće
200g putera
200g šećera
5 jaja
150g brašna
80g kokosovog brašna
1 kašičica praška za pecivo
Prstohvat soli
kokosovo brašno ili voće za posipanje
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C. Pripremite okrugli kalup za pečenje ( oko 22 cm) tako što ćete ga obložiti papirom za pečenje. U posudi na pari otopite tamnu čokoladu i puter, povremeno miješajući dok ne postane glatko. U drugoj posudi, umutite jaja sa šećerom dok smesa ne postane svetla i penasta. Umutite smesu čokolade i putera u smesu jaja i šećera dok ne dobijete homogenu smesu. Dodajte brašno, kokosovo brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. Lagano promešajte dok se svi sastojci ne sjedine.
Izlijte smesu u pripremljeni kalup za pečenje i poravnajte je. Pecite tortu u prethodno zagrijanoj rerni oko 25-30 minuta, ili dok čačkalica umetnuta u sredinu torte ne izađe čista. Izvadite tortu iz pećnice i ostavite da se potpuno ohladi u kalupu prije nego što je izvadite.Kada se torta ohladi, izvadite je iz kalupa, pospite je kokosovim brašnom ili voćem po želji.
PRIJATNO!
-
Pročitajte i...
Kako bezbedno odmrznuti hranu? Saveti koje vredi zapamtiti
Odmrzavanje namirnica deluje kao jednostavan zadatak, ali mnogi prave greške koje mogu dovesti do kvarenja hrane ili čak trovanja. Stručnjaci ističu da je najvažnije paziti na temperaturu i način na koji se odmrzavanje sprovodi, jer u suprotnom postoji rizik od bakterija poput salmonele i listerije.
Keks od grčkog jogurta
Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...
Fenomenalna čokoladna torta
Ko još može da odoli savršenoj čokoladnoj torti koja se topi u ustima... Pripremite je na najjednostavniji način, ušuškajte se i uživajte...
Pasta sa kukuruzom i slaninom
Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli pastu, a mnogi od nas je imaju na meniju skoro svake nedlje. Različite kombinacije ukusa mogu da razbiju monotoniju, a nije isključeno ni da vam baš ova kombinacija postane favorit.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: