Knedle sa šljivama

Poslastica koja nas uvek vrati u detinjstvo.

17-06-2021

|

10:00

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:


- 500 gr krompira
- 2 jaja
- 100 gr margarina
- 2 kašike griza
- prstohvat soli
- 250 gr brašna
- 500 gr šljiva
- 200 gr prezli
- 1 vanilin šećer

Priprema: Krompir obariti, pa ispasirati. U vruć krompir dodati margarin da se otopi. Kada se prohladi, dodati jaja, dve kašike griza, jednu kašiku šećera i brašno. Zamesiti testo, pa od dobijenog testa, formirati knedle. U sredinu svake staviti po jednu šljivu. U dublji lonac sipati vode skoro do vrha, dodati jednu kašicicu soli i sačekati da provri. Kada voda provri, ubaciti kendle da se obare. Obarene su kada izađu na površinu. Rešetkom ih izvaditi. U većem tiganju propržiti prezle sa vanilin šećerom i obarene kendle ubaciti u prezle, još malo propržiti. Po želji posuti sitnim šećerom.