Kineski uštipci od mesa

Pripremite meso po uzoru na kinesku tradicionalnu kuhinju.

25-03-2016

|

15:29

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- 300 gr mlevenog mesa po izboru
- 1 čaša vode
- 100 ml ulja
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 5 punih kašika brašna
- 1 kašika suvog začina
- na vrh kašičice bibera
- 1 jaje ( koje sam ja zaboravila, ali vidim da može i bez njega )
- peršunov list, po želji
- 1 kašičica crvene, mlevene paprike
- 1 prašak za pecivo

Priprema: Luk sitno iseckati, ili izblendirati, kao i beli, pa sve sastojke sjediniti. Ostaviti da odstoje 30 minuta u frižideru pa onda malom kašičicom, ako želite zalogajčiće vaditi smesu i peći u vrelom, dubljem ulju ili ako želite veće vadite velikom kašikom, ali kad spustite u ulje pritisnite sredinu. Sve bude brzo gotovo. Mogu da se posluže i topli i hladni, jednako u ukusni i mekani, samo što su vrući još i hrskavi okolo.