Kineske rolnice sa povrćem

Rolnice punjene povrćem možete služiti kao glavni obrok. Pripremite ih pomoću nekoliko trikova.

18-02-2016

|

15:18

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

- 4 kore za pitu/gibanicu
- 200 g mešavine pečuraka po vašoj želji, ili samo jedna vrsta
- 1/2 crvene paprike, isečene na kockice
- 1/2 zelene paprike, isečene na kocke može i ljuta ako volite
- 1 manja tikvica isečena na kocke
- 1 šargarepa narendana na srednjim rupama renda
- 1 struk praziluka, sitno naseckanog
- 2-3 struka mladog luka (ako nemate i ne morate) sitno iseckanog
- 1 kašika hlebnih mrvica
- po ukusu bibera soli
- po ukusu soli
- 1 kašika peršuna
- 1/2 kašičice timijana
ulje po potrebi


Priprema: U šerpu sipati malo ulja, zagrejarti ga na osrednjoj temperaturi, pa dodati iseckani praziluk, propržiti ga par minuta pa dodati mladi luk i pržiti jedan minut. Tome dodati naribanu šargarepu pa i nju propržiti, ako vam je potrebno još ulja, nemojte dodavati ulje, dodajte po malo vode i dinstajte dalje. Dodati iseckanu crvenu i zelenu papriku pa je propržite i onda dodati iseckane pečurke, koje god imate i pržiti ih dok vam sva voda ne uvri, koju su one ispustile, na kraju dodati tikvice i ispržiti i njih. Isprženom povrću dodati soli i bibera po ukusu, iseckani peršun i timijan i onda staviti kašiku hlebnih mrvica, u slučaju da vam je smesa jos uvek vlažna,dodati još malo mrvica. Kore za pitu/gibanicu prerezati na 3 dela po širini. Svaki deo premazati uljem sa kuhinjskom četkicom. Na svaku premazanu koru, na sredini, staviti po kašiku ispršene smese. Obe ivice sa strane, podviti prema unutra, preko fila, da vam ne iscuri i urolati. Ređati rolnice na pleh koji ste postavili sa papirom za pečenje, premazati ih sa uljem i posuti krupnom solju i susamom. Peći ih u prethodno zagrejanoj pećnici na 175°C oko pola sata ili dok vam ne porumene. Poslužiti ih tople za večeru, predjelo ili doručak sa jogurtom.