-
Poslednjih 5 pesama
- Crvena jabuka - Ti znaš
- Toše Proeski - Da l' si sretnija
- Severina - Pogled ispod obrva
- Zdravko Čolić - Pisaću joj pisma duga
- Željko Samardžić - Ljubavnik
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Teleći gulaš sa paprikom
Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...
Keks od grčkog jogurta
Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...
-
Zdravlje
Šta uzrokuje tamne podočnjake i kako ih ublažiti?
Tamni kolutovi ispod očiju (poznati i kao periorbitalna hiperpigmentacija) mogu se pojaviti iz više razloga - genetike, alergija, umora, dehidratacije i drugih faktora. Mada nisu opasni po zdravlje, mogu uticati na samopouzdanje. Postoje kućni i medicinski tretmani koji mogu pomoći u ublažavanju njihovog izgleda.
Da li je bundeva voće ili povrće i koliko je zapravo zdrava?
Večita dilema: da li je bundeva povrće? Ali ima semenke, pa znači da je voće? A da li se bundeva razlikuje od tikve ili tikvice? Dok provodite sate pripremajući pitu ili čorbu od bundeve, ovakva pitanja lako mogu da vam padnu na pamet...
-
Putovanja
Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu
U poređenju desetina glavnih kruzer luka širom sveta, osiguravajuća kompanija AllClear je samo jednoj dodelila savršenih 100 poena - možete li pogoditi koja?
Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad
Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.
-
Preporučujemo
Najlakši način da očistite peglu
Ako koristite peglu na paru, neophodno je da vodite računa, jer neadekvatna upotreba i izbegavanje čišćenja mogu da dovedu do pojave kamenca, buđi i oštećenja ploče.
Naučite da perete veš kao profesionalac i očuvate odeću!
Kažu da su pravila tu da bi se kršila, ali to nikako ne važi za pranje veša. Jedna pogrešna odluka može uništiti vašu omiljenu majicu ili pantalone zauvek. Kako da garderoba što duže ostane sveža i očuvana? Pratite jednostavna pravila...
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.70 125.58 126.46 USD 98.64 99.34 100.03
-
Kineske rolnice sa povrćem
Rolnice punjene povrćem možete služiti kao glavni obrok. Pripremite ih pomoću nekoliko trikova.
18-02-2016 | 15:18 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-Nessikk
Sastojci:
- 4 kore za pitu/gibanicu
- 200 g mešavine pečuraka po vašoj želji, ili samo jedna vrsta
- 1/2 crvene paprike, isečene na kockice
- 1/2 zelene paprike, isečene na kocke može i ljuta ako volite
- 1 manja tikvica isečena na kocke
- 1 šargarepa narendana na srednjim rupama renda
- 1 struk praziluka, sitno naseckanog
- 2-3 struka mladog luka (ako nemate i ne morate) sitno iseckanog
- 1 kašika hlebnih mrvica
- po ukusu bibera soli
- po ukusu soli
- 1 kašika peršuna
- 1/2 kašičice timijana
ulje po potrebi
Priprema: U šerpu sipati malo ulja, zagrejarti ga na osrednjoj temperaturi, pa dodati iseckani praziluk, propržiti ga par minuta pa dodati mladi luk i pržiti jedan minut. Tome dodati naribanu šargarepu pa i nju propržiti, ako vam je potrebno još ulja, nemojte dodavati ulje, dodajte po malo vode i dinstajte dalje. Dodati iseckanu crvenu i zelenu papriku pa je propržite i onda dodati iseckane pečurke, koje god imate i pržiti ih dok vam sva voda ne uvri, koju su one ispustile, na kraju dodati tikvice i ispržiti i njih. Isprženom povrću dodati soli i bibera po ukusu, iseckani peršun i timijan i onda staviti kašiku hlebnih mrvica, u slučaju da vam je smesa jos uvek vlažna,dodati još malo mrvica. Kore za pitu/gibanicu prerezati na 3 dela po širini. Svaki deo premazati uljem sa kuhinjskom četkicom. Na svaku premazanu koru, na sredini, staviti po kašiku ispršene smese. Obe ivice sa strane, podviti prema unutra, preko fila, da vam ne iscuri i urolati. Ređati rolnice na pleh koji ste postavili sa papirom za pečenje, premazati ih sa uljem i posuti krupnom solju i susamom. Peći ih u prethodno zagrejanoj pećnici na 175°C oko pola sata ili dok vam ne porumene. Poslužiti ih tople za večeru, predjelo ili doručak sa jogurtom. -
Pročitajte i...
Teleći gulaš sa paprikom
Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...
Keks od grčkog jogurta
Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...
Najukusnija boranija sa piletinom
Boranija mnogima nije omiljeni obrok, ali ako isprobate ovaj recept postoji velika verovatnoća da ćete promeniti mišljenje.
Ukusne lovačke šnicle sa pečurkama
Lovačke šnicle su mnogima jedan od omiljenih obroka iz detinjstva. Ako volite pečurke isprobajte i ovaj, malo drugačiji recept...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: