-
Poslednjih 5 pesama
- Vlado i Rodja - Draga
- Leb i Sol - Cukni Vo Drvo
- Trio passage - Posle devet godina
- Kemal i Danijela - Ovako ne mogu dalje
- Bijelo dugme - Da te bogdo ne volim
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Rustična pita sa borovnicama
Pita sa borovnicama je izuzetno sočan i ukusan desert koji često nepravedno ostaje po strani. A upravo sada je pravo vreme da ga napravite – sezona borovnica je u punom jeku, pa iskoristite ovo zdravo i osvežavajuće voće dok ga ima u izobilju!
Fantastični lešnik mafini!
Ljubiteljima mafina posebno će se dopasti fantastična kombinacija lešnika i čokalade. Ako imate dovoljno vremena probajte da pripremite ovaj slatkiš već danas.
-
Zdravlje
Kako pravilno koristiti repelent protiv komaraca i kako sprečiti ujede?
Ujedi komaraca nisu samo neprijatni i dosadno svrbe – oni mogu predstavljati ozbiljan zdravstveni rizik kada putujete u određene delove sveta. Malarija, denga, zika i žuta groznica samo su neke od bolesti koje ovi insekti prenose, a koje mogu izazvati ozbiljna, pa čak i smrtonosna oboljenja.
Tajna kvalitetnog sna možda se jednostavno krije u konzumaciji voća i povrća!
Kvalitetan san je ključan za zdravlje, a najnovija istraživanja pokazuju da bi jedan od najlakših načina da spavamo bolje mogao da se krije u tanjiru prepunom voća i povrća.
-
-
Putovanja
Indijski mauzolej proglašen najlepšom građevinom na svetu
Časopis Time Out nedavno je objavio listu najimpresivnijih građevina na planeti, a na samom vrhu našla se čuvena građevina koju mnogi smatraju pravim čudom arhitekture – Tadž Mahal u Agri, Indija.
Jedan od najpopularnijih evropskih gradova za vikend putovanja uvodi zabranu alkohola
Od srede, 25. juna, Porto je počeo sa primenom zabrane prodaje alkohola za konzumaciju na javnim mestima u večernjim satima – evo šta to znači za noćni život u ovom portugalskom gradu.
-
Preporučujemo
Rashladite se i bez klime: Ovo su sjajni trikovi da preživite vrućinu!
Toplotni talasi mogu značajno da otežaju svakodnevni život, posebno kada ste primorani da boravite u zatvorenom prostoru bez mogućnosti rashlađivanja klima uređajem - bilo da ga nemate ili vam jednostavno ne odgovara.
Uštedite vreme: Pametni trikovi za uredan dom bez celodnevnog sređivanja
Da bi dom bio uredan, nije neophodno da svakog dana provedete sate u čišćenju. Dovoljno je da svako jutro odradite nekoliko jednostavnih koraka, i već time možete izbeći da vas po povratku s posla dočeka nered koji vam oduzima energiju.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.59 125.47 126.35 USD 98.69 99.39 100.08
-
Kineske rolnice sa povrćem
Rolnice punjene povrćem možete služiti kao glavni obrok. Pripremite ih pomoću nekoliko trikova.
18-02-2016 | 15:18 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-Nessikk
Sastojci:
- 4 kore za pitu/gibanicu
- 200 g mešavine pečuraka po vašoj želji, ili samo jedna vrsta
- 1/2 crvene paprike, isečene na kockice
- 1/2 zelene paprike, isečene na kocke može i ljuta ako volite
- 1 manja tikvica isečena na kocke
- 1 šargarepa narendana na srednjim rupama renda
- 1 struk praziluka, sitno naseckanog
- 2-3 struka mladog luka (ako nemate i ne morate) sitno iseckanog
- 1 kašika hlebnih mrvica
- po ukusu bibera soli
- po ukusu soli
- 1 kašika peršuna
- 1/2 kašičice timijana
ulje po potrebi
Priprema: U šerpu sipati malo ulja, zagrejarti ga na osrednjoj temperaturi, pa dodati iseckani praziluk, propržiti ga par minuta pa dodati mladi luk i pržiti jedan minut. Tome dodati naribanu šargarepu pa i nju propržiti, ako vam je potrebno još ulja, nemojte dodavati ulje, dodajte po malo vode i dinstajte dalje. Dodati iseckanu crvenu i zelenu papriku pa je propržite i onda dodati iseckane pečurke, koje god imate i pržiti ih dok vam sva voda ne uvri, koju su one ispustile, na kraju dodati tikvice i ispržiti i njih. Isprženom povrću dodati soli i bibera po ukusu, iseckani peršun i timijan i onda staviti kašiku hlebnih mrvica, u slučaju da vam je smesa jos uvek vlažna,dodati još malo mrvica. Kore za pitu/gibanicu prerezati na 3 dela po širini. Svaki deo premazati uljem sa kuhinjskom četkicom. Na svaku premazanu koru, na sredini, staviti po kašiku ispršene smese. Obe ivice sa strane, podviti prema unutra, preko fila, da vam ne iscuri i urolati. Ređati rolnice na pleh koji ste postavili sa papirom za pečenje, premazati ih sa uljem i posuti krupnom solju i susamom. Peći ih u prethodno zagrejanoj pećnici na 175°C oko pola sata ili dok vam ne porumene. Poslužiti ih tople za večeru, predjelo ili doručak sa jogurtom. -
Pročitajte i...
Slana salata sa jagodama
Možda vam na prvi pogled deluje kao neobična kombinacija – jagode u slanoj salati? Ali ako uzmemo u obzir da je sezona jagoda u punom jeku, pravo je vreme da isprobate nešto drugačije.
Meksički čili
Meksički čili odličan je izbor za ručak ili večeru, a možete ga poslužiti uz pirinač, tortilje ili samo uz malo kiselog mleka i svežeg korijandera.
Pasta sa lososom
Ovo je pasta koja će vas oduševiti i probuditi sva vaša čula. Uživajte u ovom jednostavnom obroku uz čašu hladne limunade ili kvalitetnog belog vina...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: