Kineske nudle s povrćem

Napravite ukusan obrok brzo i lako.

09-05-2016

|

13:12

|

Autor / Izvor: Naxi media-verinamalakuhinja

Sastojci:

- 2 pakovanja nudli (120g)
- 150g pilećeg belog mesa
- 1 crvena paprika
- 1 šargarepa
- 1 mladi beli luk
- 1 mladi crni luk
- korijander
- 5 kašika soja sosa
- 5 kašika ulja od susama
- 1 kašičica gustina
- 1 kašičica šećera
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice sode bikarbone

Priprema: Pileće meso iseći na tanke trake. Napraviti marinadu od 1 kašike soja sosa, gustina, šećera, soli, sode i 4 kašika vode. Ostaviti piletinu da se marinira oko pola sata. U međuvremenu potopiti nudle u vrelu vodu i pustiti da odstoje 3 – 5 minuta, u zavisnosti od instrukcija na pakovanju. Kada su omekšale ocediti i dodati par kašika susamovog ulja i promešati. U voku ili tiganju zagrejati ulje. Ocediti piletinu od viška marinade i propržiti. Ako je piletina tanko sečena trebaće oko nekoliko minuta. Izvaditi piletinu i nakon toga na jakoj vatri propržiti beli luk. Dodati seckanu šargarepu i papriku, Pržiti par minuta da povrće omekša (ali ne u potpunosti). Dodati nudle i piletinu i promešati. Skloniti sa vatre i dodati preostali soja sos i susamovo ulje. Na kraju dodati isečeni mladi crni luk i korijander. (Izvor: verinamalakuhinja)